Hazai

A Magyar-bajnoki övért küzd meg Pintye Szabolcs és Szabó Szabolcs

A Magyar-bajnoki övért küzd meg Pintye Szabolcs és Szabó Szabolcs

Május 21-én rendezi a Felix Promotion az élő televíziós bokszgáláját, melyet a közszolgálat M! Sport csatornán lehet figyelemmel követni. A helyszínnek otthont adó város Cegléd.

A főmérkőzést természetesen a helyiek legnagyobb kedvence, az egykori amatőr klasszis Szellő Imre (12 győzelem) vívja, aki nemzetközi címmérkőzésen bizonyíthat majd szülővárosában. A programban helyet kapott egy másik, igen érdekesnek ígérkező címmeccs is, melynek során a betöltetlen középsúlyú Magyar-bajnoki öv kerül terítékre, miután a korábbi címvédő Nagy Lajos Márk lemondott trónjáról.

 

Pintye Szabolcs a Magyar-bajnoki övért küzd

Pintye Szabolcs

 

A rangos övért a Felix Promotion veretlen versenyzője, Pintye Szabolcs (12 győzelem, 1 döntetlen) és a nyíregyházi, Szabó Szabolcs (11 győzelem, 2 vereség, 2 döntetlen) küzdhet. „Győzzön a jobbik Szabolcs!” - mondta Rácz Félix, az esemény promótere. Pintye Szabolcs már régóta várja, hogy címmérkőzésen bizonyíthasson, ám eddig nem volt olyan magyar ökölvívó, aki vállalta volna a megmérettetést. 

„Örülök, hogy végre akadt olyan ökölvívó, aki számára legalább olyan fontos a magyar bajnoki öv megszerzése mint számomra. Köszönöm Rácz Félixnek, hogy összehozta a címmérkőzést” - jelentette ki Pintye, aki eltökélten készül az előtte álló feladatra. „Nem szeretnék nagyképűnek tűnni, de élni fogok a lehetőséggel. Látványos bunyót szeretnék bemutatni, amivel a közönség is elégedett lesz. Ugyanakkor a legfontosabb az eredményesség, s az, hogy én vigyem haza a magyar bajnoki övet.”

Pintye elmondta, hogy a két fél között megköttetett megállapodás értelmében nem 72,6 kg lesz a súlyhatár, hanem 71,5 kg. „Lehet, hogy kicsit szenvedni fogok a súllyal, de már most elég jól állok a fogyasztással, így azzal biztos nem számolhat az ellenfél, hogy gyengébb leszek fizikailag” - tette hozzá a budapesti versenyző.

 

Szabó Szabolcs

 

A nyírségi Szabó Szabolcs fellépett nagyváltósúlyból középsúlyban ezért a meccsért. Ennek okáról az érintett a következőket mondta.„Csak a bajnoki cím az oka, hisz régóta vágyom egy magyar bajnoki övre” - fogalmazott Nagy Lajos tanítványa. „Pintye jó bokszoló, de a visszatérése óta én leszek az első komoly ellenfele, s nekem már van tapasztalatom címmérkőzésen. Egyértelműen a győzelemért utazom Ceglédre. Nagy csata után, igazi közönségmeccset követően viszem majd haza a bajnoki övet!”

A ceglédi bokszgálán kötelek közé lép még a félnehézsúlyú magyar bajnok Baranyi Richárd, a nagypehelysúly honi legjobbja, Kovács Zoltán, a középsúlyú reménység Harcsa Norbert, a nagyváltósúlyú Berki Ferenc  és megrendezésre kerül a legutóbbi gálára tervezett Törteli-Tar összecsapás és az Egedi-Kis visszavágó is. A teljes programot a Felix Promotion a következő hetekben folyamatosan hozza nyilvánosságra.

 

forrás: http://www.felixpromotion.com/

 

/T.D.

Partnereink

Partnereink