Hazai

Április elején megtörténhet az elnökváltás

Április elején megtörténhet az elnökváltás

Már az április elsején esedékes évi rendes közgyűlésen napirendre kerülhet a tisztújítás a Magyar Ökölvívó Szakszövetségben, miután az elnökaspiráns Erdei Zsolt és Ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány bejelentette, a klubok közel kilencven százalékának támogatását megszerezték.

A két szakember be is mutatta a támogató aláírásokat tartalmazó mappát, amely szerintük elég ahhoz, hogy a tisztújítás is bekerüljön a kongresszus programpontjai közé. Korábban az olimpiai bronzérmes, profi világbajnok Erdei úgy nyilatkozott, a szervezet jelenlegi vezetője, Csötönyi Sándor azt ígérte, átadja neki a stafétát, de eddig a felek arról beszéltek, rendkívüli közgyűlésen kerülhet sor a tisztújításra. A Madárfészek Akadémia vezetője akkor azt is mondta: ha a boksztársadalom kilencven százaléka támogatná, akkor vállalná az elnökséget.
   

 "A programot közösen szeretném kidolgozni a szakma képviselőivel, összefogást remélek. Ha megválasztanak, akkor is tovább akarok dolgozni a Madárfészekben, tevékeny szereplője szeretnék lenni a sportágnak" - fogalmazott a csütörtöki műsorban Erdei Zsolt. Ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány mindehhez hozzátette: a nemzetközi sportdiplomáciában is fejlődésre törekednek. 

Csötönyi Sándor 1996 óta vezeti a szövetséget, jelenlegi mandátuma 2020-ig szól. Hétfőn úgy nyilatkozott, csak Erdei Zsolt javára hajlandó lemondani az elnöki posztról, mert benne megbízik, és becsületes, tisztességes embernek tartja. A hírek szerint a MÖSZ eheti elnökségi ülésén bejelentette: az április elsejei évi rendes közgyűlésén lemond a posztjáról, és Erdeit javasolja utódjának.

 

MTI

Fight.hu

Partnereink

Partnereink