Hazai

Bocskai emlékverseny Debrecenben

Bocskai emlékverseny Debrecenben

Öt magyar ökölvívó jutott be az elődöntőbe a 61. Bocskai István nemzetközi emlékversenyen. Nem lépett kötelek közé Harcsa Zoltán könyökműtét miatt, Bacskai Balázs és Varga Miklós sem, előbbi fog-, utóbbi súlyprobléma miatt, illetve Bernáth István sem indult.

Az első körben sikerrel vette az akadályt Fodor Milán (64 kg) és Könnyű Richárd (64kg), valamint Vadász András (69 kg) és Hegyi Barnabás (75 kg). A selejtező második napján szintén tovább jutott Virbán Gábor (49 kg), Szaka István (52), Könnyű Richárd (64), Hámori Ádám (81) és Nagy Bence (91). A magyarok a férfiak között tíz párharcban voltak érintettek, ezek közül ötöt nyertek meg. Két ütközetre viszont nem is kerülhetett sor, mert Kovács Richárd (64) és Vadász András (69) sérülés miatt nem tudott kiállni.

 

Oláh Miklós

Oláh Miklós (pirosban) és a török Burak Yücel a 61. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen

 

A nőknél a három magyar érdekeltségű összecsapásból egyet sem sikerült megnyerni. Az elődöntőket - a már biztos érmesekkel - pénteken rendezik, a döntőkre pedig szombaton kerül sor.

 

Pallás Szimonetta

Pallás Szimonetta az orosz Darima Szandakova elleni mérkőzés után a 61. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen

 

A 61. nemzetközi emléktornán 24 ország mintegy 170 sportolója vesz részt, a Bocskai az év első komoly nemzetközi megmérettetése. A mezőny legnagyobb sztárja a britek 49 kilogrammban induló Európa-bajnoki ezüstérmese, Harvey Horn, illetve a szintén Eb-ezüstérmes lengyel Igor Jakubowski, aki 91 kilogrammban bokszol. Idén először szállnak ringbe a gyengébbik nem képviselői is, összesen 24 női öklözőt láthat a közönség. 

 

Kozák László

Kozák László (pirosban) és a kínai Vej Liu a 61. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen

MTI/T.D.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink