Hazai

Elszánt bunyósok a bajnoki trónért

Elszánt bunyósok a bajnoki trónért

A Felix Promotion november 12-i bokszgáláján két bajnoki címmérkőzés kapott helyet, Kovács Zoltán „Caramel” a WBO nagypehelysúlyú Europe övért lép kötelek közé, míg Törteli Balázs a váltósúlyú magyar bajnoki övért csatázik.

Törteli Balázs (9 győzelem, 1 vereség) ellenfele a váltósúlyú címért kiírt mérkőzésen a korábbi kisváltósúlyú EBU-EU bajnok Mizsei György (24 győzelem, 19 vereség) lesz, aki még pályafutása elején – nagypehelysúlyban – négy résztvevős minitornát is nyert.

A Székesfehérváron élő 24 éves Törteli Balázs nagyon készül profi pályafutása első címmérkőzésére és egyáltalán nem becsüli le riválisát, de győzelmet vár magától. „Az edzések jól mennek, sokat sparringolok kifejezetten jó ellenfelekkel” - jelentette ki a veszprémi születésű versenyző. „Nagy álmom volt profi magyar bajnoki címért bokszolni, így ez most még inkább motiváltabbá tesz. Annak is örülök, hogy Mizsei Gyuri lesz az ellenfelem, akit nagyon jó bunyósnak tartok. Tény, hogy a tapasztalat nem mellettem szól, hiszen neki több címmérkőzése volt, ugyanakkor nekem sem jelenthet gondot végig bokszolni mind a tíz menetet. Nagyon jó küzdelemre számítok, biztos, hogy ő is nagyon szeretné ezt az övet. Kemény csatára számitok és a célom továbbra is a győzelem!”

A 2012 óta profiskodó, de még mindig csak 22 esztendős Mizsei György igazi bokszcsaládban nőtt fel, hiszen édesapja, Idősb. Mizsei György a magyar ökölvívás egyik legendája, az 1992-es barcelonai olimpián – Kovács Koko István és Béres Zoltán mellett – bronzérmet szerzett.

A fővárosban élő Ifj. Mizseit már egy ideje elkerülik a jelentősebb sikerek, de most úgy gondolja, hogy fordul a szerencse, s egy Magyar bajnoki övvel pályafutása is egyenesbe kerülhet. „Nagyon régen nem voltam olyan elszánt, mint most, mindenképp nyerni megyek Székesfehérvárra” - jelentette ki határozottan Mizsei György. „Kemény, de remek hangulatú edzéseken veszek részt, talán még soha nem tettem bele annyi munkát egy mérkőzésbe, mint ezekben a hetekben. Az ellenfelem hozzám hasonlóan jól képzett, remek ütemérzékű ökölvívó, aki – ugyanúgy, mint én – szintén bizonyítani akar. Persze igyekszem majd meglepni néhány olyan dologgal, amire biztosan nem számít. Látványos, kiélezett mérkőzés lesz, de kell nekem a magyar bajnoki öv, s meg is fogom szerezni!”

 

Törteli Balázs és Mizsei György felkészüléséről egy rövid összefogaló

 

forrás: felixpromotion.hu

Fight.hu

Partnereink

Partnereink