Hazai

Harcsa fél perc alatt győzött

Harcsa fél perc alatt győzött

Több közönségszórakoztató meccs is zajlott a férfi ökölvívók országos bajnokságának pénteki döntőiben, a legemlékezetesebbre azonban a 75 kilogrammosok fináléja sikerült, melyben Harcsa Zoltán alig több mint fél perc után kiütötte Hegyi Barnabást.

Az újpesti Halassy Olivér Sportcsarnokban péntek este rendezték meg az aranycsatákat, s az idei Európa-bajnokságon bronzérmes Harcsa fellépéséig is szép számmal akadt látványos összecsapás a ringben. A legkisebbek között (49 kg) az évek óta Németországban dolgozó, 2008-ban Eb-harmadik Ungvári István nem bírta erővel a Szabó Erik elleni csatát, s a harmadik menetben feladta a küzdelmet.

Ezt követte két kiélezett csata: 52 kilóban Szaka István óriási küzdelem végén győzte le Virbán Martint megosztott pontozással, az öt döntnökből ugyanis három látta őt jobbnak, míg kettő riválisát. Az 56 kilósok között Tar Sándor két meneten át uralta a Csóka Nándor elleni találkozót, az utolsóban azonban a 2015-ben 52 kilóban Eb-bronzérmes riválisa sokkal jobb volt nála. A címvédő Tar végül 4:1-es megosztott pontozással diadalmaskodott.

A 60 kg-os kategóriában Gálos Roland egyhangú pontozással győzött, ahogy a 64 kilóban az egyértelmű favorit Kovács Richárd is. Utóbbit, aki az idei Eb-n nyolcba jutott, s a világbajnokságon is nyert egy meccset, ugyanakkor a vártnál sokkal jobban megszorongatta Fodor Milán. A 69 kilóban Kozák László lett a magyar bajnok, majd következett Harcsa meccse Hegyi ellen.

A Vasas két középsúlyújának mérkőzése előtt is egyértelműen előbbi volt az esélyes, ám azt nem lehetett gondolni, hogy a mérkőzés még egy percig sem tart majd. A kezdő gongszó után ráadásul Hegyi lépett fel kezdeményezőként, bátran ment előre, ám ez gyorsan megbosszulta magát, a 35. másodpercben ugyanis védtelenül hagyta a fejét, Harcsa pedig egy gyönyörű balhoroggal állcsúcson találta, s ezzel rövid úton véget vetett a találkozónak.

A folytatásban félnehézsúlyban (81 kg) Lukácsy Bence nyerte az aranyat, míg nehézsúlyban (91 kg) - a papírformának megfelelően - az idei Eb-n Kovács és Harcsa mellett szerepelt harmadik magyar, Hámori Ádám. A +91 kilósok 2017-es bajnoka pedig Berki Károly lett. A Papp László országos bajnokság idén először pénzdíjas volt, a győztesek 150-150, az ezüstérmesek 100-100, míg a harmadikok 50-50 ezer forintot kaptak.

Eredmények, döntők:

    49 kg:
Szabó Erik (Kőbánya)-Ungvári István (Harangi Imre SE) feladás a harmadik menetben
    52 kg:
Szaka István (FTC)-Virbán Martin (UTE) 3:2
    56 kg:
Tar Sándor (Tatabánya)-Csóka Nándor (M1 Fitnesz Miskolc) 4:1
    60 kg:
Gálos Roland (Bajai Felsővárosi BC)-Könnyű Richárd (Egri SI) 5:0
    64 kg:
Kovács Richárd (NYVSC)-Fodor Milán (Vasas) 5:0
    69 kg:
Kozák László (Vasas)-Hankó Kálmán (KSI) 5:0
    75 kg:
Harcsa Zoltán (Vasas)-Hegyi Barnabás (Vasas) KO az első menetben
    81 kg:
Lukácsy Bence (PVSK)-Móna Imre (DVSC) 5:0
    91 kg:
Hámori Ádám (Kőszeg)-Nagy Bence (DVSC) 5:0
    +91 kg:
Berki Károly (Hranek BC)-Vincze István (Szombathely) 5:0

 

MTI

Fight.hu

Partnereink

Partnereink