Hazai

Három magyar öklöző a WBO ranglistáján

Három magyar öklöző a WBO ranglistáján

Mindössze három magyar profi ökölvívót jegyez ranglistáján az egyik legnagyobb világszövetség, a WBO (Boksz Világszervezet), mindannyian a Felix Promotion istállót erősítik.

A hivatásos ökölvívás világa négy szövetséget ismer el úgymond „nagyként”, s mi magyarok a Kovács Istvánt, Erdei Zsoltot és Balzsay Károlyt is annak idején világbajnokként elismerő WBO-nál vagyunk hagyományosan erősek. A világszövetség által kiadott legfrissebb, januári ranglistáján három magyar bunyóst találhatunk, mindannyian a Felix Promotion csapatát erősítik. A nagypehelysúlyú Európa-bajnok Kovács Zoltán 9., a félnehézsúlyban ugyancsak WBO Európa bajnoki címet birtokló Baranyi Richárd 10., míg a veretlen cirkálósúly WBO nemzetközi övét jegyző Szellő Imre 11. helyen tanyázik saját kategóriájában.

A boxrec.com súlycsoportoktól független számítógépes ranglistáján, a legjobb 10 magyar helyezett között, az első négy Felix Promotionos. Az első helyen Szellő Imre áll, aki 27. az összesített világranglistán saját súlycsoportjában, őt követi a „Caramel” becenéven ismert nyírségi Kovács Zoltán, harmadik a tavaly áprilisban vb-címmérkőzést vívó Bedák Zsolt, míg negyedik helyen a kecskeméti Baranyi Richárdot találhatjuk.

 

 

forrás: felixpromotion.com

Fight.hu

Partnereink

Partnereink