Hazai

Júliusban címvédése lesz Baranyinak

Júliusban címvédése lesz Baranyinak

A félnehézsúlyú WBO Európa-bajnoka, Baranyi Richárd július 8-án, Londonban teszi kockára trónját, a 26 éves öklöző Anthony Yarde (11 győzelem, 10 KO/TKO) ellen lép kötelek közé.

„Egy kemény hét van hátra a felkészülésből, hiszen az utolsó hét inkább a ráhangolódásról szól” – fogalmazott az öklöző. „Úgy érzem, nagyon jó lesz a formaidőzítésem, folyamatosan felszálló ágban vagyok, egyre jobban megy a munka. Kicsit ugyan lelohasztó ez a nagy hőség, ami nekem különösen nagy ellenségem, de szerintem a most, összeszorított fogakkal elvégzett edzések duplán meg fognak térülni.”

 A kihívó Yarde mérlege igazán impozáns, hatalmas ütőerőről árulkodik, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy az ő profi karrierjét nem előzte meg jelentős amatőr pályafutás, összesen nincs 25 küzdelme a két szakágban.

„Nagyon nehéz megítélni, hogy milyen szintet képvisel az ellenem szorítóba lépő Yarde, hiszen csak 4-5 meccset sikerült róla beszerezni, ahol olyanokkal küzdött, akikkel szemben nem ütközött nagyon ellenállásba” – mondta Baranyi. „Egy hasonlattal élve, látszik, hogy remek síkfutó, de most egy magas dombra kell felfutnia és ilyet eddig még nem tett. Nem találkozott még igazi bokszolóval, nem bokszolt még tíz menetet és nem akarta még senki legyőzni. Az viszont látszik, és kár lenne elhallgatni, hogy Yarde nem rossz bokszoló. Jó érzékű, jó képességekkel rendelkező srácról van szó.”

A versenyrutin és a tapasztalat Baranyi mellett szól, aki mindent el fog követni a szorítóban, hogy az ő kezét emeljék magasba a küzdelem végén. „Igyekszünk mindent számításba venni és mindenre felkészülni. Motivált vagyok, hiszek az elvégzett kemény munkában, és egyáltalán nem félek ettől a meccstől. Továbbra is magabiztosan várom az összecsapást!”

Az angliai összecsapásra, Baranyit az edzői stábon kívül, menedzser/promotere Rácz Félix is elkíséri, aki megosztotta velünk, hogy folynak a tárgyalások a tekintetben, hogy a Baranyi – Yarde összecsapást a hazai nézők is láthassák.

 

forrás: felixpromotion.com

 

Partnereink

Partnereink