Hazai

Komoly mezőny a boksz ob-n

Komoly mezőny a boksz ob-n

A nevezések alapján komoly mezőny gyűlik össze a felnőtt férfi ökölvívó országos bajnokságon, a szövetség tájékoztatása szerint 57 klub 145 bokszolója nevezett.

Ifjabb Balzsai Károly szövetségi kapitány szerint ennyien biztosan nem indulhatnak majd a négy napon át tartó ob-n. A program a nyolcaddöntőkkel kezdődik, így abban a négy kategóriában (64, 75, 81 és 91 kg), amelyben 16-nál többen jelentkeztek, a ranglista alapján leszűkítik a mezőny. A szakvezető kiemelte, kapitányi szemmel kifejezetten örvendetes, hogy alig lesz olyan súlycsoport, melyben csupán egyetlen nagy esélyes van. Ilyennek csak a 75 és a 91 kilót nevezte, előbbiben az idén Eb-harmadik Harcsa Zoltán, utóbbiban pedig a világbajnokságot is megjárt Hámori Ádám emelkedik ki. Balzsay szerint ugyanakkor még ők sem mehetnek biztosra, míg a többi kategóriában kifejezetten éles csata várható a bajnoki címekért.

Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke azt mondta, bízik abban, hogy élvezetes mérkőzéseket láthat majd a közönség, mely reményei szerint megtölti a csarnokot. A korábbi profi és amatőr világbajnok emellett arról is beszélt, hogy örvendetes a nevezői létszám, viszont abban bízik, hamarosan ez akár 200-ra is nőhet. A sajtóeseményen Erdei Zsolt és Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere aláírta a jövő évi Bocskai István nemzetközi emlékverseny szerződését. A legragosabb magyarországi boksztornát 62. alkalommal rendezik meg február 7. és 10. között, s Erdei reményei szerint a megszokott magas színvonal jellemzi majd a versenyt. A hagyományos évindító viadalon a férfiak mellett a nők is megmérethetik majd magukat, méghozzá a négy olimpiai súlycsoportban.

 

MTI

Fight.hu

Partnereink

Partnereink