Hazai

Kovács Zoltán eddigi legveszélyesebb ellenfele következik

Kovács Zoltán eddigi legveszélyesebb ellenfele következik

A Felix Promotion International október 12-i bokszgáláján a nyírségi ökölvívó, Kovács Zoltán is kesztyűt húz.

A WBO korábbi nagypehelysúlyú Európa-bajnoka ez alkalommal a tengerentúlról kap riválist, éspedig a legutóbbi mérkőzésén WBA dél-amerikai övét megszerző, egykori WBA interim világbajnoki kihívó venezuelai Rafael Hernandez (28 győzelem, 10 vereség, 2 döntetlen) személyében.

„Megnéztem néhány mérkőzését, és ezek alapján, valamint a rekordja is azt sugallja, hogy kifejezetten nagyütő bunyósról van szó” – fogalmazott Kovács. „A stílusa miatt egyértelműen az eddigi legnehezebb és legkeményebb ellenfelem lesz, akire nagyon oda kell majd figyelnem. Ugyanakkor, ha sikerül a maximumot kihoznom magamból, akkor nem szabad gondot okoznia, de ehhez végig teljes koncentrációra lesz szükségem. Ezen a mérkőzésen meg kell mutatnom, hogy mit tudok, és akkor talán megkapom azt az elismerést, amire vágyom. Nem szeretnék a magyar profi ökölvívás fogadott fia maradni!”

 

 

Kovács Zoltán tavaly nyár óta csak egyszer, májusban bokszolt, de bízik benne, hogy a „ringrozsdát” gyorsan lerázza magáról. „Természetesen jobban örültem volna, ha egy ilyen komoly ellenféllel lendületből, még a tavaszi versenyszezon során találkozom. De kemény felkészülésen vagyok túl, jó formában érzem magam, és semmi más nem lehet a célom, mint a győzelem.”

Kovács mestere, Nagy Lajos nem csak edzőként elismert, hanem tavasszal megnyerte az International Cutman Association (ICA) világbajnokságát, vagyis a világ legjobb „cutman”-ének számít.

„Ez kifejezetten megnyugtató a számomra, mivel amikor megnéztük Hernandez mérkőzéseit, azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy a stílusa miatt aligha úszom meg szakadás nélkül. Volt már sérülésem az eddigi küzdelmeim során, és Nagy Lajosnak mindig sikerült úgy ellátnia ezeket a sebeket, hogy ne okozzon problémát nekem. Jó kezekben vagyok!” – fogalmazott a 26. születésnapját pénteken ünneplő öklöző.

 

felixpromotion.com

Fight.hu

Partnereink

Partnereink