Hazai

Leváltanák a MÖSZ jelenlegi elnökét

Leváltanák a MÖSZ jelenlegi elnökét

Rácz Félix, a Felix Promotion tulajdonosa, valamint Kovács „Koko” István, az atlantai olimpia aranyérmese, korábbi profi világbajnok bokszoló közös fotót posztolt a Facebookon, amellyel jelzik, idén végre változást szeretnének sportáguk élén. Nem titkoltan az a céljuk, hogy lemondassák Csötönyi Sándort, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség (MÖSZ) jelenlegi első emberét.

– Kokóval előttünk a példa! Az Iron Lady megmutatta, hogy szeretett sportágának azzal teszi a legtöbbet, ha kiáll a sporttársaiért, és ha kell, forradalmat indít. „Az üt először, aki nagyot üt…és először” – utalt a Faceboook-oldalán Rácz az úszószövetségbeli vezetőségváltásra, amelyet a háromszoros ötkarikás első Hosszú Katinka kezdeményezett. Az üzletember azt is nyilatkozta, hogy „a magyar boksz eredménytelensége önmagáért beszél”.

 

Kovács "Koko" István és Rácz Félix közösségi oldalon posztolt fotója

 

Az 1996 óta posztján lévő Csötönyi eltávolítása az elnöki székből nem egyszerű feladat, mivel a szervezet következő tisztújító közgyűlés 2020-ban lesz. A jelenlegi vezetőt csak akkor lehetne leváltani, ha lemond, ezért a változásra vágyók aláírásgyűjtést terveznek, hogy előrehozott választásra kerüljön sor. Siker esetén Erdei Zsolt korábbi profi világbajnok ökölvívó venné át a sportág hazai vezetői pozícióját.

– Ha a boksztársadalom kilencven százaléka támogat, akkor vállalom a feladatot. Ám ilyen felkérést még senkitől nem kaptam – magyarázta Erdei az m4sport.hu-nak. – Ha engem vélnek a sportág megmentőjének, akkor tartozom annyival az ökölvívásnak, hogy az edzőkkel és a klubokkal karöltve megpróbáljam előrevinni a sportágat.

Bokszberkekben egyöntetűen úgy gondolják, a Madár becenevű bunyós alkalmas a poszt betöltésére.

Sikertelen évek

A magyar amatőr ökölvívás ínséges időket él. Kovács István 1996-os sikere óta nem volt olimpiai aranyérmese a sportágnak, de Erdei Zsolt 1997-es győzelme óta várunk világbajnokra is. Vb-ezüstérem legutóbb 2005-ben jött össze Bedák Pál révén. A nőknél legutóbb Kovács Mária (34) volt vébéelső – még 2005-ben.


forrás: blikk.hu

Fight.hu

Partnereink

Partnereink