Hírek

Láthatáron az Usyk - Fury szuper meccs!

Láthatáron az Usyk - Fury szuper meccs!

Számos külföldi szakértő és promótér tudni véli, hogy az IBF, WBA és WBO nehézsúlyú bajnok Oleksandr Usyk (20-0, 13 KO) és a WBC övét birtokló Tyson Fury (33-0-1, 24 KO) vitathatatlan bajnoki összecsapásának 2023 első negyedévében kell megtörténnie.

Az egykori brit profi ökölvívó Johnny Nelson, aki mostanában szakértőként és elemzőként dolgozik arra számít, hogy a Tyson Fury vs. Oleksandr Usyk mérkőzés nézőszáma meghaladja azt a 95 ezret, amely a Gyspy King tavaly áprilisi, Dillian Whyte elleni meccsén összejött. Bár az még nem teljesen világos, hogy a szuper összecsapás Londonban a Wembley Arénában vagy esetleg valahol a távolkeleten lesz, de a telt ház valószínüleg mindenképpen garantát bárhol is tartják a címegyesítő összecsapást.

Nelson is úgy érzi, hogy az IBF, WBA és WBO nehézsúlyú bajnok Usyk (20-0, 13 KO) és a WBC övét birtokló Fury (33-0-1, 24 KO) címegyesítő összecsapásának 2023 első negyedévében kell megtörténnie, hogy még mindkét ökölvívó olyan korban és formáben legyen, hogy azt lehessen ténylegesen a két bajnok karrierjének csúcstalálkozójának nevezni.

Azt is mondja a szekértő, hogy Fury később megbánhatja, ha vállalja a küzdelmet Usykkal, mert az ukrán tehetség sokkal jobb bokszoló, mint akikkel eddigi karrierje során találkozott, és nem fogja tudni a szokásos trükkjeivel, a támaszkodással és távolságtartással legyőzni őt.

Sok szakértő azt állítja, hogy Fury Wilder elleni győzelmei kissé nagyképűvé tették, és elhitették vele, hogy a vizen is tud járni, és mindenkin átgázol, akivel szembenéz. Usyk visszahozhatná a földre  Furyt, és bebizonyíthatná a világnak, gogy Fury egyáltalán nem egy verhetetlen kategóriás bokszoló.

"Nincs ok arra, hogy ez a meccs ne kerüljön megrendezésre 2023 első negyedévében. Ez az összecsapás nagyon sok kérdésre választ fog adni mindenkinek. Kiderül, hogy ki mit tud igazából" - mondta Johnny Nelson a Sky Sports Newsnak arról, hogy idén megkapjuk-e a Tyson Fury vs. Oleksandr Usyk mérkőzést.

Partnereink

Partnereink