Amatőr

A Debrecen mellett a Temesvár a továbbjutó a B1 ligában

A Debrecen mellett a Temesvár a továbbjutó a B1 ligában
Péntek este Temesváron rendezték a BoxingONE Championship „B”-jelű csoportjában az utolsó mérkőzést.
Péntek este Temesváron rendezték a BoxingONE Championship „B”-jelű csoportjában az utolsó mérkőzést. A helyi „Oroszlányok” a szintén román „Arad Motorul” gárdáját látták vendégül.

Kiemelten fontos jelentőséggel bírt a pénteki versenynap, hiszen az ökölvívók úgy léptek ringbe, hogy amelyik csapat győztesen hagyja el a szorítót, az az elődöntőben folytathatja 2011-es szezont, míg a vesztes búcsúzik a további küzdelmektől.

A nagy tét miatt kissé ideges hangulatban teltek a mérkőzések, mert bár a két gárda ökölvívói nincsenek rossz viszonyban, a nagy tét szemmel láthatóan megviselte az idegrendszerűket. A B1-ben szokatlan módon sorozatos szabálytalanságok miatt leléptetéssel is zárult egy találkozó (81 kg), de a többi küzdelem sem a szép ökölvívásról marad emlékezetes.

Eredmények mérkőzésről mérkőzésre
56 kg: Marin Alexandru – Andreiana Razvan 0:2
60 kg: Sandu Catalin – Niculescu Marius 0:2
64 kg: Lupu Traian – Badulescu Daniel 2:0
75 kg: Bibiricea Alexandru – Chereches Cadrin 1:1
81 kg: Cristofor Alexandru – Caldaras Rusalin 0:2
91 kg: Adi Adrian – Nicolaie Bogdan 0:2
69 kg: Popescu Georgian – Biea Flavius 1:1

A csapatbajnoki találkozót 10:4 arányban a házigazdák nyerték, akik így a kvartett élén végeztek, beelőzve a debrecenieket. Ugyan a másik csoportban december 16-án rendezik a zárófordulót (Komráno – Győr), ám ott már korábban kialakult a végeredmény. Ezek alapján az elődöntőben Temesvár-Győr, valamint Komárno-Debrecen meccseket rendeznek.

A „B”-csoport végeredménye
1. Timisoara Lions (román) 24 pont / 6 mérkőzés (53sp)
2. Debrecen Thunders (magyar) 22 pont / 6 mérkőzés (53sp)
3. Arad Motorul (román) 19 pont / 6 mérkőzés (43sp)
4. Galánta Kids (szlovák) 18 pont / 6 mérkőzés (38sp)

A BoxingONE Championship hivatalos weboldala a www.boxingone.com címen érhető el. A B1 hivatalos magyarországi televíziós partnere a DigiSport, mely csatorna péntek esténként szentel 1-1 órát a legjobb közép-európai ökölvívóknak.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink