Amatőr

A Debrecen újabb győzelemre hajt

A Debrecen újabb győzelemre hajt
Vasárnap, a Debrecen Plázában ismét szorítóba lép a Debrecen csapata a BoxingOne amatőr ökölvívó bajnokságban. AZ ellenfél az a Koszovó lesz, amely ma a Vasas-KSC csapatával mérkőzik.
Néhány héttel ezelőtt nagy rangadóval kezdődött a BoxingOne CHampionship B-csoportja. Ekkor ugyanis a Vasas-KSC vegyescsapatot győzte le a DVSC. Ez a diadal előrevetíti, hogy a címvédő Hajdúságiak az idei kiírásban is a végső sikerért szállnak ringbe, így mondhatni kötelező a győzelem a balkáni alakulat ellen. Ám ennek ellenére nem lesz könnyű dolguk vasárnap, ugyanis a remek erőkből álló ellenfél igazi „sötét lónak” számít a BoxingONE mezőnyében. Fiatal, lelkes csapatuk van, de kicsit rutintalanok, ugyanakkor megfelelő háttér áll a rendelkezésükre, hogy idegenben ütőképes alakulattal álljanak ki.

A DVSC-nek valamivel könnyebb dolga lesz, mivel a balkáni alakulat ma 17 órától a Jégszínházban Vasas-Süllős-KSC-Btel csapatával harcol. Így Kalucza Norbertéknek lehetőségük van arra, hogy feltérképezzék ellenfelüket.

Kalucza (balra) vállalta a pehelysúlyú mérkőzést

Kalucza (balra) vállalta a pehelysúlyú mérkőzést

„Lehet, hogy rossz szó, amit használok, de a Koszovó egy kicsit szedett-vetett csapat benyomását kelti” – mondta Deél István, a DVSC vezetőedzője. „Pontosan ezért nincs róluk sok információ, de a Galánta elleni mérkőzésből ki tudunk indulni. Ha sikerül erősíteniük külföldről, akkor kemény küzdelemre számíthatunk. Ezt már pénteken tudni fogjuk. Sajnos személyesen nem tudom megnézni a Vasas elleni mérkőzésüket, interneten viszont igyekszünk majd nyomon követni az eseményeket, és még telefonon is érdeklődünk majd a tapasztalatokról. A csapatom körül jó a hangulat, és egyértelműen a győzelemért szállunk ringbe a Debrecen Plazában.”

A DVSC nem bízza a véletlenre a sikert, ezért a rendelkezésre álló keretből a legerősebb csapattal várják a vasárnapi mérkőzést.

Széll Tamás

Széll Tamás

A DVSC hivatalosan kiadott csapata

57 kg: Kalucza Norbert
60 kg: Varga Miklós
64 kg: Török János
69 kg: Görbics Gábor
75 kg: Móna Imre
81 kg: Széll Tamás
91 kg: Deél Szabolcs

Mint látható, Kalucza Norbert vállalta az újabb pehelysúlyú mérkőzést, de az Európa-bajnoksághoz közeledvén, a súlya éppen át fogja lépni az 54 kg-ot. A DVSC színeiben legutóbb 64 kg-ban ringbe lépő Kertész Henrik bejelentette visszavonulását, így az eredetileg könnyűsúlyú Török János pótolja, aki pár hete Bakuban szerepelt az ifi-vébén. A debreceniek csapatában két „légiós” van: a sámsoni Varga Miklós, és az igen agilis stílusú Görbics Gábor, aki a nyitómeccsen Bacskai Balázzsal küzdött egy parázs mérkőzésen.


(BoxingOne)

Fight.hu

Partnereink

Partnereink