Amatőr

A DVSC 100 százalékos a B1 liga B-csoportjának élén

A DVSC 100 százalékos a B1 liga B-csoportjának élén
Vasárnap a Debrecen Plazában a DVSC a koszovói válogatott ellen küzdött. A küzdelmet ahazaiak nyerték meg, akik két győztes forduló után vazatik a BoxingOne B-csoportját.
Nem volt könnyű helyzetben a Kosovó, amely pénteken, Budapesten lépett kötelek közé a Vasas-KSC ellen. Most pedig egy másik kemény magyar együttes, a Debrecen ellen kellett felvenni a kesztyűt.

54 kg-ban Kalucza Norbert – Kreshnik Kokollari mérkőzött meg egymással. A magyar klasszis könnyedén nyert, úgy, hogy már a nyitó menetben kétszer is számolni kellett ellenfelére. Kalucza agresszív harcmodora ellen a második körben sem volt ellenszer, és a balkáni bunyósra a gongszó pillanatában újra számolt a bíró. Aztán a harmadik menet közepén újabb számolás, amely után a koszovói sarok bedobta a törülközőt. (2:0)

81 kg-ban Széll Tamás és Bujar Sejdili csapott össze egy igazán férfias, de sok dulakodással tarkított mérkőzésen, azonban ettől még élvezetes csata zajlott a ringben. Persze sokkal jobban élvezte volna a helyi közönség, ha a debreceni fiú nyer, de csak egy bíró látta jobbnak a négyből, így fejet kellett hajtania legyőzője előtt. Szabinak a boksztudása megvan a sikerhez, fejben kéne még fejlődnie, nem is kicsit. (2:2)

A Loki bunyósai nagyon magabiztosan teljesítettek

A Loki bunyósai nagyon magabiztosan teljesítettek

60 kg-ban a sámsoni „vendégbunyós” Varga Miklós, és a Vasas-KSC elleni egyetlen győzelmet jegyző Liridon Zeqiri küzdött. Vargától azt szoktuk meg, hogy álmosan kezd, vagy legalábbis ezt a látszatot kelti, s ha vérszemet kap az ellenfél, akkor könyörtelenül lesújt. Ezúttal más forgatókönyvet dolgozott ki, és már az első menetben megsorozta az albánt. A másodikban már egyértelműen uralta a szorítót, a harmadikban pedig már iskolázott. Szép győzelem volt az EB-re készülő ökölvívótól. (4:2)

64 kg-ban Török János - Kreshnik Rama ütközetnek tapsolhatott a közönség. Ha azt írjuk, hogy a még mindig csak ifikorú Török János imponáló magabiztossággal, taktikus, erőteljes, érett bunyóval győzte le riválisát egy súllyal a sajátja fölött, akkor az már nem is hat a meglepetés erejével. Igen tehetséges a hajdúsági ökölvívó! (6:2)

69 kg-ban nagy verekedést láthatott a közönség Görbics Gábor és Milot Shabani előadásában. A DVSC vendégbokszolója hatalmas ütésekkel „puhította” az albánt, aki a harmadik menet derekáig bírta szusszal, no meg idegekkel. Háromszor is padlózott, mielőtt vége lett a meccsnek! (8:2)

A remek teljesítményeknek köszönhetően 100 százalékos a csapat

A remek teljesítményeknek köszönhetően
100 százalékos a csapat

75 kg-ban Móna Imre és Burhan Zeneli bokszolt egy rövid mérkőzésen. A kadet Európa-bajnok Móna igazán emberére talált, hiszen ugyanolyan „bikával” találta szembe magát, mint ő. Csépelték is rendesen egymást a legények, de sajnos csak egy meneten keresztül. Az első szünetben az albán edző feladta a meccset, miközben hevesen reklamált a bíróknál a DVSC-s bunyós állítólagos szabálytalankodásai miatt. (10:2)

91 kg-ban Deél Szabolcs és Elvir Gashi ütközött. Taktikus boksz volt, de Deél már az első menetben padlóra küldte riválisát. A folytatásban maradt a magyar fölény, így megérdemelt hazai siker született. (12:2)


Az eredmények mérkőzésről-mérkőzésre

54 kg: Kreshnik Kokollari – Kalucza Norbert (0:2)
81 kg: Bujar Sejdili – Széll Tamás (2:0)
60 kg: Liridon Zeqiri – Varga Miklós (0:2)
64 kg: Kreshnik Rama – Török János (0:2)
69 kg: Milot Shabani – Görbics Gábor (0:2)
75 kg: Burhan Zeneli – Móna Imre (0:2)
91 kg: Evir Gashi –  Deél Szabolcs (0:2)

A DVSC két forduló  után százszázalékos a ligában, és legközelebb, május 29-én  a felvidéki Galánta otthonában küzd, két legjobbja, Kalucza és Varga nélkül, nekik ugyanis a moszkvai Európa-bajnokságon lesz jelenésük. A BoxingONE Championship szombaton a Rybnik-Gladiator mérkőzéssel folytatódik Lengyelországban.


(BoxingOne)

Partnereink

Partnereink