Amatőr

A Gladiator győzelemért megy Lengyelországba

A Gladiator győzelemért megy Lengyelországba
Ma Lengyelországban folytatódik a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó  csapatbajnokság. A győri Gladiator a Rybnik csapatának vendége lesz.
A két alakulat eltérő előjellel várja az „A”-csoportban megrendezésre kerülő mérkőzést. A BoxingOne nyitányán a győri alakulat legyőzte szlovák ellenfelét, a Komárnót, míg a Rybnik komáromi vendégjátékát nem kísérte siker. Ebből azt következne, hogy a szombati mérkőzés esélyesének a rábapartiak számítanak, ám ez nincs teljesen így. A Rybnik ugyanis hazai pályán mindenki ellen esélyes, mivel otthon sokkal erősebb csapat áll a vezetők rendelkezésére.

„Teljes csapattal utazunk Lengyelországba, és még egy ifi bokszoló is velünk tart” – mondta a győriek mestere, Nagy Zoltán. A tréner a pehelysúlyban egy saját nevelésű fiatalt fog a mély vízbe dobni. Nagy Zoltán reményei szerint Pál Ádám eredményesen fog helyt állni.  „A csapat gerincén nem változtatunk, csak a két szélső súlycsoportban próbálunk ki új embereket. Nehézsúlyban Horváth Gábor utazik velünk, akit régről ismerek, jó bokszolónak tartok, remélem a formája most is jó lesz. Pehelysúlyban egy sajátnevelésű fiatal, Pál Ádám mutatkozik be. Őt most dobjuk be a mélyvízbe, így neki elsősorban a helytállás a fontos, de reményeim szerint mindez eredménnyel is párosul.”

Gladiator magját jól kipróbált, tapasztalt ökölvívók alkotják, akik egyenletes teljesítményt nyújtanak mérkőzésről-mérkőzésre, így Nagy Zoltán joggal bízik a szép eredményben.

„Ez a mag, ez az öt embert, ha nem jön közbe sérülés, biztosan végigbokszolja az idényt. Remélem Horváth is beváltja a hozzáfűzött reményeket, mert őbenne nagy fantáziát látok, már csak azért is, mert nehézsúlyban kevés a kiemelkedő egyéniség.” – jelentette ki a győri szakember. „Portéka Tibor és Szabó László a válogatottnál is figyelembevett ökölvívók. Portéka jelenleg még Szellő árnyékában van, de az idő neki dolgozik, és egy nagyon intelligens bokszolóról van szó. Szabó is egy nagyon színes ökölvívó, akinek ha bejön a meccs előtti elképzelése, bárkit meg tud verni.”

Mindent összevetve, szoros csaták várhatóak Lengyelországban. Ezt a gondolatot osztotta Nagy Zoltán is, aki szintén döntetlen körüli eredményt vár, de reményei szerint a Gladiator javára billen majd a mérleg nyelve.

„Lengyelországban erős az ökölvívás, nagy a merítési lehetőség, így a Rybnik is biztosan meg fogja erősíteni a keretét Poznanból. A döntetlennel már elégedett lennék, de győzni lenne az igazi” – fogalmazott, majd hozzátette: „Az a legfontosabb, hogy mindenki kiadja magából, ami benne van.”

A Gladiator várható összeállítása

57 kg: Pál Ádám
60 kg: Rácz Sándor
64 kg: George Nyeki
69 kg: Zámbó Dániel
75 kg: Szabó László
81 kg: Portéka Tibor
91 kg: Horváth Gábor


(BoxingOne)

Partnereink

Partnereink