Amatőr

Április 17-én indul a B1 Championship

Április 17-én indul a B1 Championship
Négy hét múlva, Győrben rajtol a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr  ökölvívó csapatbajnokság 5. szezonja, amely a korábbi kiírástól eltérően, egészen az esztendő végéig zajlani fog.
Az egyedülálló magyar kezdeményezéshez újabb egyesületek csatlakoztak, s így már nem hat, hanem nyolc csapat küzd a végső győzelemért. Az alapszakaszban két négyes csoportban zajlanak majd a küzdelmek, és ami szintén újdonság, oda-vissza mindenki megmérkőzik mindenkivel.

„A” csoport

Győri Gladiator (magyar)
Spartak Komarno (szlovák)
Rybnik Boxing (lengyel)
Prostejov BC (cseh)

„B” csoport

DVSC Boxing (magyar)
Vasas-Süllős –  KSC Btel (magyar)
KO Galánta (szlovák)
Kosovo BC (koszovói)

A KSC az egyik legjobb harcosokkal rendelkező csapat

A KSC az egyik legjobb harcosokkal rendelkező csapat

Néhány szóban az újonnan csatlakozott csapatokról. Az „A” kvartettben a szlovákiai Komarno az új név, amely már hónapokkal ezelőtt, a magyarországi szakmédián keresztül is jelezte csatlakozási szándékát. Terveik szerint a saját nevelésű bokszolók szerepeltetése mellett Magyarországról erősítik meg a csapatukra. A „B” csoportban a profi félnehézsúlyú WBF bajnok Kovács Tamás csapata, a KO Galanta az új induló, azonban ez csak félig igaz, hiszen a galántaiak eddig a győri Gladiátorokkal alkottak közös alakulatot.

Szintén újdonság, hogy az eddig Kecskemét BC néven szereplő, de a Vasas-Süllős klasszisaival megerősített csapat ezentúl közös néven indul, és a hazai meccseiket felváltva Budapesten és Kecskeméten rendezik meg. Ez egyben azt jelenti, hogy a magyar fővárosban is végre bemutatkozik a BoxingONE Championship.

Ötödik szezonja kezdődik a B1-nek

Ötödik szezonja kezdődik a B1-nek

A bíróküldésben is változások vannak. Az előző bajnokságban két bírót „nevezett” a hazai csapat, egyet a vendég, valamint két szakembert delegált a BoxingONE liga vezetése. Ez annyiban változik az új idényben, hogy a hazai és a vendégcsapat 1-1 bírót delegál, a többiekről a B1 által felkért Nacsa József, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség bírói bizottságának vezetője dönt.

A bíráskodással kapcsolatban az is újdonság, hogy a bírók működésének a sorrendjét, beosztását, a mérkőzést megelőzően 1 órával nyilvánosan, a helyszínen kell kisorsolni. A csapatbajnokság színvonalának, és bíráskodás tisztaságának további emelése érdekében, a mérkőzések menetei között, valamint a mérkőzés után, a „speaker" nyilvánosan közzéteheti az egyes bíráktól begyűjtött eredményeket.

A B1 fordulókról továbbra is a SportKlub sugároz majd összefoglalókat, de a tervek szerint az egész csapatbajnokságot élőben is figyelemmel lehet majd követni az Interneten. Az élő közvetítés előkészítése már jól halad, a szervergépek már a helyükön vannak, s várhatóan a nyitófordulóra elkészül az összes szoftveres fejlesztés is.

A BoxingONE liga hivatalos weboldala a www.boxingone.hu címen érhető el.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink