Amatőr

Az orosz iskola ismét bizonyított az Európa-bajnokságon

Az orosz iskola ismét bizonyított az Európa-bajnokságon
Szombaton fejeződött be a 38. amatőr Európa-bajnokság Moszkvában, ahol az orosz öklözők 21 érmet szereztek a torna során.
Az orosz ökölvívás ismét bizonyított a világnak. Szombaton ért véget ugyanis az amatőrök Európa-bajnoksága, amelyet Moszkvában, a Megasport Arénában rendeztek meg. Az egykori szovjet államok pedig nagy sikereket arattak, mivel Oroszország,Ukrajna, Fehéroroszország Örményország és Azerbajdzsán összesen 21 érmet vehetett át. Ebből 8 arany, 3 ezüst és 10 bronz. Ráadásul csak az oroszok hét alkalommal álhattak a dobogó legfelső fokára 8 érem közül (1 bronz). A kelet-európai különétmény természetesen főleg a nehezebb súlycsoportokat uralták.

Artem Chebotarev az oroszok nagy tehetsége

Artem Chebotarev az oroszok nagy tehetsége

A középsúlyúak között a 21 éves Artem Chebotarev az egyik legnagyobb tehetség, aki aranyéremmel a nyakában büszkélkedhetett. A félnehézsúlyúak között a kemény pofozógép, Artur Beterbiyev is remekül helyt állt és immáron kétszeres kontinentális bajnoknak mondhatja magát. A legmagasabb súlycsoportban a legnagyobb szenzációt Sergey Kuzmin nyújtotta, aki legyőzte a kétszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok Roberto Cammarellet, majd a döntőben azt is bizonyította, hogy nem volt véletlen a siker, hiszen a fehérorosz tapasztalt Viktor Zuyevet is megverte.

p.sz.

Partnereink

Partnereink