Amatőr

Deél szerint bajnokhoz méltóan kell szerepelni

Deél szerint bajnokhoz méltóan kell szerepelni
A hétvégén kemény összecsapások lesznek a BoxingONE ligában, hiszen a „B”-jelű csoportban a címvédő DVSC és a Vasas KSC csapata is idegenben lép a kötelek közé.
A B1 liga jóvoltából Deél István, a DVSC vezetőedzőjének interjúját olvashatják. A hajdúsági klub jelenleg három győzelemmel, tökéletes mérleggel vezeti a kvartettet, ám a mester jól tudja, hogy a kiegyenlített erőviszonyok miatt idegenben is győzniük kell, hogy megőrizzék elsőségüket, ami a rájátszás miatt különösen fontos.

„A bajnoki cím kötelez! Mi nyertük a tavalyi bajnokságot, és idén azzal az eltökélt szándékkal vágtunk neki a ligának, hogy ezt a címet meg akarjuk védeni” – jelentette ki Deél István. „Éppen ezért a legerősebb összeállításunkban utazunk Koszovóba, de az útnak induló csapat névsorának kihirdetésével még várok. A felkészülés a szokott mederben, jól halad.”

Deél István győzelemben bízik

Koszovóban kell megfeszülni

Szerencsére Debrecen nincs híján a klasszisoknak, hiszen Móna Imre, Varga Miklós és Görbics Gábor is a DVSC-t erősíti a B1 ligában. Viszont Görbics szereplésével kapcsolatban még merülhetnek fel kérdések, hiszen alig két hete még Kínában szerepelt a Küzdősportok Világjátékán. A magát több sportágban is kipróbáló Görbics kick-boksz szabályrendszerben ezüstérmet szerzett. A „Mókus” becenévre hallgató fighternek ráadásul október 2-án, Szentesen is van jelenése.

„Már egyeztettünk, és úgy tűnik, Görbics vállalja a koszovói kalandot. Ez nagyon jó hír a számunkra, hiszen ő 64 és 69 kg-ban is bevethető klasszis ökölvívó” – mondta a csapatvezető.

Érdekesség, hogy mivel a DVSC és a Vasas-KSC vegyescsapat egy nap különbséggel lép kötelek közé a Szerbiából nemrég kivált országban, a két magyar B1 alakulat közösen utazik a küzdelmek helyszínére.

„Kihasználom az alkalmat, és igyekszem majd őket is feltérképezni. Debrecenben megnyertük ellenük az első mérkőzést, de a csoportunkban a végső erősorrend novemberben, a visszavágón dőlhet el. Hozzáteszem, mivel együtt utazunk, ők is látják majd a mi csapatunkat küzdeni” – zárta gondolatait a hajdúsági csapat mestere.


(boxingone.com)

Partnereink

Partnereink