Amatőr

Dr. Kovács László csapata két arannyal zárta az EU bajnokságot

Dr. Kovács László csapata két arannyal zárta az EU bajnokságot

Két aranyéremmel zárta a magyar csapat az amatőr bokszolók odensei Európai Uniós bajnokságát, miután a szombati döntők során Szellő Imre és Bacskai Balázs is győzött. Káté Gyula és Bernáth István kikapott a fináléban, így ezüstérmet szereztek.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Bacskai Balázs a 69 kg-osok döntőjében sziporkázott az ír Willie McLaughlin ellen. A Vasas 21 éves ifjúsági világbajnoka leiskolázta riválisát, s fölényes pontozással győzött. Bacskai az egész tornán remekelt, így nem véletlen, hogy aranyérme mellett átvehette a verseny legjobbjának járó elismerést is.

Az olimpiai és világbajnoki ötödik Szellő (81 kg) semmit nem bízott a véletlenre, lehengerlően bokszolt az angol Obed Mbwakongo ellen, akit a második menetben kiütött.

A tavalyi Európa-bajnokságon ezüstérmes Káté Gyula (64 kg) a szintén angol, olimpiai harmadik Bradley Saundersszel csapott össze. A meccset a szigetországi öklöző uralta, s ugyan a 13-3-as pontozás Csötönyi Sándor MÖSZ-elnök elmondása szerint túlzó, sikere mindenképpen megérdemelt.

A szupernehézsúlyú (+91 kg) Bernáth István az orosz származású, német Erik Pfeiferrel találkozott, aki most még túl nagy falatnak bizonyult a számára, ezért edzője, Szántó Imre már nem engedte vissza őt a harmadik menetre.

A magyar csapat két-két arany-, ezüst- és bronzéremmel (Kalucza Norbert, Ungvári István) zárta a tornát, ami a legeredményesebb szereplése az EU-s viadalok történetében.

"Nagyon elégedettek vagyunk, talán mondanom sem kell - nyilatkozta Csötönyi Sándor az MTI-nek. - Minden versenyzőnk jól bokszolt, még azok is, akik kikaptak nagyszerűen teljesítettek, kihozták, ami bennük volt."

Eredmények, döntők:
64 kg: Bradley Saunders (angol)-Káté Gyula 13-3
69 kg: Bacskai Balázs-Willie McLaughlin (ír) 12-4
81 kg: Szellő Imre-Obed Mbwakongo (angol) k. o. a 2. menetben
+91 kg: Erik Pfeifer (német)-Bernáth István feladás a 2. menet után

az MTI írása

Fight.hu

Partnereink

Partnereink