Amatőr

Hamarosan megkezdődik az ökölvívó EU bajnokság

Hamarosan megkezdődik az ökölvívó EU bajnokság

Vasárnap este a technikai értekezlettel, majd hétfőn az első versenynappal kezdetét veszi az immáron hagyományossá vált, és egyre nagyobb versenyként kezelt Európai Uniós országok bajnoksága a dániai Odense városában, amelyen a nevezési lista szerint 20 ország 123 versenyzője vesz részt.

Egyetlen ország, csupán Anglia képviselteti magát teljes csapattal, tizenegy ökölvívóval, Írország, Skócia és Magyarország 10-10, míg Lengyelország, Románia, Törökország, és Szlovákia 9-9 versenyzővel, Franciaország 8, Horvátország, valamint Németország 7-7 bokszolóval nevezett. Érdekesség, hogy a házigazda dánok csupán négy versenyzővel képviseltetik magukat a hazai eseményen.

A versenyen összesen 16 pekingi olimpikon fog indulni, köztük a pekingi ötkarikás játékokon ezüstérmes ír Kenneth Egan (81KG) is. Mindamellett számos felnőtt, és junior kontinensbajnoki érmes szerepel majd a dán városban, így a verseny erőssége jóval komolyabb lesz, mint tavaly az olimpia előtti.

A magyar válogatott két alapembere hiányozni fog ezúttal, az egyik Darmos József (91KG) lesz, aki sérülése miatt nem lehet ott a rangos eseményen, és a szövetségi kapitány úgy döntött, helyette a nehézsúlyban nem nevez más versenyzőt, így ritka alkalmak egyikeként nem teljes csapat képviseli hazánkat Odensében. Váratlanul a felkészülés végén a sokra hivatott friss MTK igazolás, Harcsa Norbert (75KG) is megsérült, helyettese az ifjúsági korú kadett Európa bajnok Móna Imre DVSC lesz.

Az utazó magyar csapattal tart az EUBC alelnöke, a hazai szövetség elnöke, Dr. Csötönyi Sándor is. A résztvevők teljes névsora:

48KG : Ungvári István (Harangi SE)
51KG : Kalucza Norbert (Debrecen)
54KG : Lakatos Krisztián (Pécs)
57KG : Ráth Miklós (Vasas-Süllős)
60KG : Varga Miklós (Harangi SE)
64KG : Káté Gyula (Kispest)
69KG : Bacskai Balázs (Vasas-Süllős)
75KG : Móna Imre (Debrecen)
81KG : Szellő Imre (Kecskemét)
+91KG: Bernáth István (Kispest)

Csapatvezető: Soós Zoltán
Szövetségi kapitány: Dr. Kovács László
Edzők: Bacskai Imre, Szántó Imre
Orvos: Dr. Makocsai Sándor

Írta : Kincses Tibor szakíró
forrás: boxing.hu

Fight.hu

Partnereink

Partnereink