Amatőr

Káté Gyula klubot váltott

Káté Gyula klubot váltott
Az amatőr válogatott oszlopos tagja már egy jó ideje, az MTK versenyzőjeként osztotta a pofonokat. Ám a napokban a junior világbajnoki címmel is büszkélkedő versenyző a Kispest bokszolója lett.

Ez a hír azért is meglepő, mert Káté mindig hűséges volt klubjához, és elmondhatjuk, hogy az MTK egyik legsikeresebb sportolója volt. Sajnos a hűség nem mindig kifizetődő, a klub nem igazán becsülte őt meg. A félre értések elkerülése végett, senki ne a vezető edző Dexler Gézára gondoljon, hanem az anya egyesületre.

„Géza bával továbbra is marad a jó kapcsolat, olyannyira, hogy amennyiben kéri, továbbra is szívesen állók a ring sarokba, akár mellette, vagy amennyiben nem ér rá, akkor helyettesítem őt." - kezdte Káté - „Volt gondom az anya egyesülettel, nem játszottak tiszta lapokkal, no meg váltanom is kellet, az év elején éreztem, nem vagyok eléggé motivált, kezdtem elfásulni, ezért elmentem Szántó Imréhez, Öcsi bácsihoz, és megkérdeztem foglalkozna e velem? A mester rövid gondolkodási idő után igent mondott, és én mára már hivatalosan is a Kispest ökölvívója lettem. Öcsi bácsi edzésein, már az ötödiken vagyok túl, kezdek érezni plusz erőt."

Arra a kérdésre, hogy nem érzi e hátránynak, hogy a fiatal vetélytárs Klasz Árpád is kispesti a következőket mondta:

„Nem, Árpival jó barátságban vagyunk, és mindkettőnknek plusz motivációt ad, hogy együtt edzünk, aztán majd kiderül, melyikünk fejlődik jobban."

A nagyhírű mester Szántó Imre már jó néhány tehetséget kinevelt, vagy éppen felnőtteket formált világszintűvé, most azonban egy nagyon érett amatőrt kapott, ami nem kis feladat még egy rutinos trénernek sem!Káté már az egykori szövetségi kapitány edzéseit látogatja

„Sokat gondolkodtam át vegyem e Gyulát, hiszen egy sikeres, de már nem túl fiatal versenyzőről van szó. Elbeszélgettünk, elmondtam, hogy én mit gondolok, és olyan választ kaptam, amire azt mondtam: Akkor mától tekintsd magad a kispest ökölvívójának! Természetesen, nagyon jól ismerem őt, több mérkőzésén álltam a ring sarkában, tudtam mit vállalok. Elmondhatom, nem bántam meg, közismert, hogy Gyula az edzéseken maximálisan teljesít, és a többiekre jó hatással van, húzza magával őket, hogy mit érünk el ketten? No, azt majd meglátjuk, most még a kezdeti időszakban vagyunk, ismerkedünk egymással, és Gyula igyekszik mindazt átalakítani bunyójában, amit én kérek tőle."

Sok sikert kívánunk a közös munkához, abban biztosak lehetünk, amennyiben az ősz hajú mesternek az elképzeléseit Gyula, meg tudja valósítani, akkor még eredményesebb lesz a nemzetközi versenyeken is.

(kuzdoter.com)

Fight.hu

Partnereink

Partnereink