Amatőr

Kemény lesz a Gladiator aradi vendégjátéka

Kemény lesz a Gladiator aradi vendégjátéka
Vasárnap a romániai Varfurile-ben kerül megrendezésre a SL Arad BC – Gladiator BC BoxingONE Championship mérkőzés, amelynek óriási a tétje, hiszen ezen a találkozón kiderül, melyik csapat lehet esélyes a továbbjutásra a liga „A” csoportjában.
A bevezető nem teljesen pontos, hiszen a győri Gladiator jelenleg azonos pontszámmal a második helyen áll a felvidéki Spartak Komarno mögött az „A”-jelű csoportban, míg Silva Lázár csapata, amely később kapcsolódott be a bajnokságba, a harmadik helyen áll. Ám az erdélyiek a sikertelen komáromi bemutatkozás után legutóbb Győrben már döntetlent értek el, és olyan erényeket csillogtattak, amely előrevetítheti, hogy a Gladiátorokat esélyesként fogadhatják vasárnap. Ezzel a véleménnyel Nagy Zoltánt, a győriek vezetőedzőjét is szembesítettük.

„Nem értek egyet ezzel” – kezdte a mester. „Ugyanannyi az esélyünk a győzelemre, mint hazai pályán, hiszen a BoxingONE vezetősége minden mérkőzésre semleges bírói kart delegál, így hiszem, hogy nem leszünk hátrányban Romániában sem. Esélyesek vagyunk a győzelemre, most is a győzelemért lépünk ringbe!”

Portéka Tibortól sokat vár el a mester

Portéka Tibor lehet az egyik ütőkártya


Mint azt talán mindenki tudja, a B1 liga speciális szabályrendszere lehetővé teszi, hogy az indulók minden mérkőzésre megújítsák, megerősítsék a csapatukat vendégbokszolókkal. Csak annyi a megkötés, hogy az adott ökölvívó egyazon kiírásban csak egy gárdában léphet kötelek közé. Érdemes ennek fényében megtekinteni a júliusi mérkőzés eredménylistáját.

57 kg: Morar Julian - Pál Ádám (2:0) p.gy
60 kg: Holiantruc Daniel - Rácz Sándor (0:2) p.gy
64 kg: Popescu George - Nyéki George (2:0) p.gy
69 kg: Biea Flavius - Zámbó Dániel (1:1) döntetlen
75 kg: Rosu Cátálin - Szabó László (0:2) p.gy
81 kg: Stoia Ruben - Portéka Tibor (0:2) p.gy
91 kg: Gánánáu Petrisor - Mezőfalvi Richárd (2:0) fa. az 1. menetben

„Én nem szívesen mondanám el, hogy milyen csapattal utazunk Romániába, de lesznek változások” – jelentette ki Nagy Zoltán. „Az aradiak is biztos változtatnak, de a csapatukban eddigi is volt korosztályos világbajnok, volt Eb-érmes, és olimpiai pontszerző. Ha ezt a csapatot még tovább tudják erősíteni, akkor legyen. Azt azért tudni kell, hogy a mi csapatunk sokkal nagyobb rutinnal rendelkezik a B1 ligában, és idegenben is tudjuk hozni magunkat, ez már többször bebizonyosodott. A Gladiatorok nem szeppennek meg idegen pályán, akármilyen hangulatot teremt a hazai közönség.”

Konkrét nevek helyett arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen posztokon várható változás a Gladiatoroknál. Már a fenti eredménylistából, valamint a ringben látott különbség miatt adódik, hogy a győrieknek a két szélső súlykategóriában (57 és 91 kg) van szükségük erősítésre, hiszen pehelysúlyban és nehézsúlyban – ki kell mondani – az aradiak könnyű győzelmet arattak július 29-én.

„Ezt én is így gondolom, és bár nevek nélkül mondom, igyekszünk javítani ezekben a súlyokban” – nyilatkozta Nagy Zoltán.

A Gladiator-főnök az elmúlt évek során igazán ütőképes csapatot alakított ki, amit bizonyít az elmúlt bajnokságban elért ezüstérem is. A felületes szemlélők könnyen abba a hibába eshetnek, miszerint ezeket a sikereket kiemelkedő tudású „sztárbunyósok” nélkül érték el. Pedig nincs ez így. A győri csapat gerincét több, mint megbízható ökölvívók alkotják. Nagy Zoltántól azt kértük, hogy most is emeljen ki valakit.

„Portéka Tibor az, akitől kiemelkedő eredményeket várunk, és aki már az év eleji Bocskai emlékversenyen komolyat bizonyított” - fogalmazott a csapatvezető. „Aradi Vendel személyében egy nagyon jó edzője van. Fontos az ő jó szereplése, ugyanis én úgy tudom, hogy a románok az ő súlyában változtatni fognak. De ettől a változtatástól tartok a legkevésbé. Portéka ugyanis az a bokszoló, aki mindig fel tud nőni az ellenfélhez, és képes túlszárnyalni saját magát. Ezt bizonyította már a B1 ligában is, például Lengyelországban és Debrecenben.”

A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg.


(Forrás: BoxingONE)

p.sz.

Partnereink

Partnereink