Amatőr

LIONS vs KIDS a Boxingone liga nyitányán

LIONS vs KIDS a Boxingone liga nyitányán
Pénteken Romániában rajtol az amatőr csapatbajnokság, a Boxingone Championship 2011-es szezonja. Az újonc Lions a címvédő Kids ellen.
Pénteken, Temesváron rajtol a B1 liga 2011-es szezonja, ahol a helyi „Oroszlánok” (Timisoara Lions) a galántai „Kölykök” (Galánta Kids) ellen lépnek kötelek közé az Olimpiai Csarnokban, várhatóan több ezres közönség előtt. Mint az ismert, a tavalyi kiírást a felvidéki Galánta nyerte meg, míg a temesváriak idén először neveztek be az amatőr csapatbajnokságba. Ennek ellenére korántsem lefutott a küzdelem!

A temesvári bokszolók már tavaly is részt vettek B1-ben, ám legjobbjaik akkor az aradi alakulatot erősítették. Idén viszont már két román csapat nevezett, és köztük nem csak azért lesz nagy a rivalizálás, mert a szervezők egy csoportba osztották be őket („B”-csoport), hanem mert a legjobb romániai amatőr bokszolók megszerzéséért komolyan hajba kaptak az erdélyi gárdák. A hírek szerint a Temesvár nyerte ezt az „előversengést”, mivel vezetőedzőjük egyben a válogatott mestere is, s ezt a helyzeti előnyt bizony ki is aknázták.

Szóval nem lesz egyszerű a galántaiak vendégjátéka, ám a bajnokot egyáltalán nem kell félteni! A szlovákiai ökölvívás, köszönhetően a szövetség agilis új vezetésének, komoly fejlődésnek indult, s ezt csak tovább erősítette a BoxingONE liga, ahol a fiatal tehetségeik minden mérkőzésen jelentős terhelést kaptak. Például egy éve még senki sem ismerte a nehézsúlyú Sandro Dirnfeld nevét, akit a szakemberek ma már a súlycsoport egyik nagy európai reménységének tartanak.

A vezetőedzők beszámolója szerint mindkét alakulat nagyon erős csapattal vág neki a BoxingONE szezonnak. Az „Oroszlánok” újoncéként is szeretnének bekerülni a rájátszás küzdelmeibe, míg a „Kölykök” célja egyértelműen a címvédés.

A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink