Amatőr

Nagy Tímea bronzéremmel tért haza

Nagy Tímea bronzéremmel tért haza
Válogatottunk utolsó versenyben lévő ökölvívója, Zöld Ferenc tanítványa a debreceni Nagy Tímea vereséget szenvedett az utolsó előtt versenynapon a 7. Női
Világbajnokságon, így egyedüli magyarként bronzéremmel térhet haza.
Nagy Timi elődöntőbeli ellenfele az amerikai válogatott egyik legjobbja, a többszörös nemzeti és Pánamerika-bajnok 25 esztendős Franchon Crews volt, aki már a 2005-ös podolszki világbajnokságon is részt vett, azaz nem ma kezdte a szakmát. A nagy ütőerejéről híres rutinos amerikai hölgy kiváló énekesi karriert is tudhat maga mögött, de ezúttal fájó módon a mi nótánkat húzta el.

Az első menetet kiegyenlített küzdelemmel zárták a felek, az amerikai hölgy csupán 3:2-re vezetett két perc után, de gyorsan realizálta fölényét a második felvonásban, amelyben előnyét négy pontra növelte. Nagy Timi mindent megpróbált, de amerikai ellenfele lábon is többet mutatott ezen a napon, így büszkeségünk nem tudta megfordítani a mérkőzést.  Nagy Timi második világbajnoki bronzérmét szerezte karrierje folyamán, és talán a következő olimpiai ciklusban újra megpróbálkozik bizonyítani a 75 kilósok között.
A magyar női válogatott így egy bronzéremmel zárta a világbajnokságot, és ez a hetven induló nemzet közül csupán tizennyolcnak sikerült. A várt olimpia kvóta ugyan elmaradt, de a csapat tinédzser újoncai bizonyították, megfelelő tapasztalattal Rióra már lehet esélyük a nemzetközi porondon.

Pénteki eredmény:
81 kg, elődöntő: Franchon Crews (amerikai) – Nagy Tímea 22:8

Tudósítónktól fotó MÖSZ archív


Forrás: Boxing.hu

Partnereink

Partnereink