Amatőr

Négyen a lehetőségek kapujában

Négyen a lehetőségek kapujában
A szófiai junior Európa-bajnokság negyedik napján négy honfitársunk volt érdekelt, és az eddigi legpozitívabb mérleget zárták versenyzőink.
Három ökölvívónk bejutott a legjobb nyolc közé, és csatlakozott Bányai Arnoldhoz, aki ezt már egy nappal korábban megtette.

Csapatkapitányunk, a junior Eb-bronzérmes Bársony Bernárd a horvátok egyik tehetsége, a kétszeres nemzeti bajnok Luka Plantics ellen győzelmi esélyekkel lépett a ringbe. A tavalyi keszthelyi seregszemlén is részt vett horvát ökölvívó igazolta jó hírét, és alaposan megnehezítette a csapat egyetlen fővárosi bokszolójának a dolgát. Bársony végül remek állóképességének is köszönheti sikerét, amely egyetlen mérkőzésnyire hozta a magyar fiút a hőn áhított éremhez. Az utolsó lépést, az elődöntőbe jutást, az ukránok junior bajnoka, a herszoni Dmitro Kutenko ellen kellene megtennie a szerdai versenynapon.A 70 kilósok mezőnyében a komáromi Olimpiai Reménységek Tornáján aranyérmes debreceni Tóth Ádám a litvánok újonca, Rolandas Megelinskas ellen mutatkozott be a szófiai Európa-bajnokságon. Riválisa csupán bronzérmes volt a litván bajnokságon, és nem is tudott jelentős ellenállást kifejteni a rutinosabb magyar versenyző ellen, amelynek az eredménye nagy pontkülönbségű győzelem lett. Tóth Ádám az éremért a grúz Rati Tlasadze ellen száll harcba, ellenfele igazi bokszcsaládból származik, de bizakodóak lehetünk a hajdúsági versenyző esélyeit illetően.

A tavalyi junior magyar bajnoksághoz képest három súlycsoportot lépett feljebb a szintén debreceni Kovács Zsolt, aki sikerrel kezdte három nappal ezelőtt a kontinensbajnokságot Szófiában. Második ellenfele a lett Denis Savdons volt, aki csatlakozott elődjéhez, nem találta Kovács ellen a megoldást, és végül sérülés miatt a ringorvos leléptette a vérző baltikumi versenyzőt. A debreceni középsúlyú negyedik magyarként ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, ahol szintén verhető ellenfél vár rá, az idén még veretlen finn Kalle Kallioinen.
A sárospataki Ruszó András rendelkezik a legkevesebb meccsszámmal a magyar csapaton belül, így az ő részvételétől elsősorban a tapasztalatszerzést lehetett várni. A nyolc közé jutásért ő is déli rokonaink egyikét kapta, a horvátok legjobbja, és junior Eb-bronzérmese, Luka Prtenjaca ellen felmérhette, hogy a nemzetközi elit a súlycsoportjában hol tart. Ruszó nem vallott szégyent, és veresége ellenére is helytállt élete első nagy versenyén.Keddi eredmények:

63 kg, 8 közé jutásért: Bársony Bernárd - Luka Plantics (horvát) 17:15

66 kg, 8 közé jutásért: Luka Prtenjaca (horvát) - Ruszó András 20:8

70 kg, 8 közé jutásért: Tóth Ádám - Rolandas Megelinskas (litván) 21:9

75 kg, 8 közé jutásért: Kovács Zsolt - Denis Savdons (lett) sérülés miatt leléptetve a második menetbenSzerdai párosítások:

50 kg, 4 közé jutásért: Bányai Arnold - Katin Aszenov (bolgár)

63 kg, 4 közé jutásért: Bársony Bernárd - Dmitro Kutenko (ukrán)

70 kg, 4 közé jutásért: Tóth Ádám - Rati Tlasadze (grúz)

75 kg, 4 közé jutásért: Kovács Zsolt - Kalle Kallioinen (finn)Írta:Tudósitonkról

Fotó: Szabó Sándor


Forrás:Boxing.hu

Fight.hu

Partnereink

Partnereink