Amatőr

Továbbra is veretlen a címvédő DVSC

Továbbra is veretlen a címvédő DVSC
Szikrázó  meccsek, újabb debreceni siker. Szombat este Galántán folytatódott a BoxingONE Championship, ahol a KO Galanta a címvédő  DVSC-t látta vendégül. A mérkőzés előtt mindkét alakulatnak tökéletes volt a mérlege.
A felvidéki szervezők nem véletlen választották a mérkőzés helyszínének az Eszterházy-kastély udvarát, ugyanis a helyiek a nyilvánosság erejét igyekeznek felhasználni arra, hogy az illetékesek végre észrevegyék a műemlék renoválásának halaszthatatlanságát. Tény, hogy a kastély az elmúlt évtizedekben igencsak lepusztult, jelenleg használhatatlan, ám a romos állapota ellenére a homlokzatából még mindig átüt a régi idők pompája.

A Debrecen csapatából két klasszis öklöző is hiányzott válogatott kötelezettségei miatt, ám ennek ellenére mindkét vezetőedző szoros küzdelmet várt. 57 kg-ban a Kalucza Norbertet helyettesítő Kiss Mihály nem tudott komoly ellenállást kifejteni Ferdinand Lubos ellen, s alig másfél perc alatt eldőlt a küzdelem, úgy, hogy a magyar ökölvívóra háromszor számolni kellett. (2:0)

60 kg-ban, ahol rendesen Varga Miklósé a DVSC-s szerelés, a fiatal Török János kapott lehetőséget, méghozzá Tomas Vano ellen. Mindkét öklöző meglehetősen zártan bunyózott, a végén pedig a találatok mennyiségét és minőségét tekintve a galántai öklöző volt a jobb. (4:0)

4-0-ról kellett feljönnie már a Debrecennek. 64 kg-ban Magyarország egyik leguniverzálisabb küzdősportos egyénisége (boksz, mma, k-3, thai boksz), Görbics Gábor kapott lehetőséget a hajdúsági csapat színeiben. Ellenfele a galántai közönségkedvenc Lakatos René volt, aki szintén egy univerzális ökölvívó, hiszen bár 64 kg-ban érzi igazán jól magát, Koszovóban két súllyal feljebb, 75 kg-ban sem vallott szégyent. Most viszont Görbics alaposan megszórta, két menetben is számolni kellett rá, így a magyar csapat megszerezte az első győzelmét. (4:2)

69 kg-ban Pipo Renátó (Galanta) és Tóth József (DVSC) feszült egymásnak. A hajdúságiak ökölvívója erőből oldotta meg a feladatot, és csak a harmadik menet lett szoros, ahol Tóth már egy kicsit visszavett az általa diktált iramból. (4:4)

Az Európa-bajnok Móna (piros) kemény küzdelemben nyert

Az Európa-bajnok Móna (piros) kemény küzdelemben nyert

Döntetlenről indult a 75 kg-osok küzdelme, ahol galántai oldalról Babiak Michal-t szólították ringbe, aki pár héttel ezelőtt még 69 kg-ban kapott lehetőséget B1 meccsen, és ráadásul nyert is, míg a DVSC-s színeket – meglepetésre – Nagy Péter képviselte. A nyurga magyar fiú, és a zömök szlovák bokszoló már ránézésre is más küzdőstílust képvisel, ami az összecsapáson is bebizonyosodott. A DVSC öklözője hosszú kezeivel döfködött, majd jól forgott le riválisáról, aki hiába űzte-hajtotta, nem tudta becserkészni. A magyar bokszoló a harmadik menetben már hosszabb kombinációkkal is eredményesen operált, így megérdemelte a győzelmet. (4:6)

Deél István  – taktikai okokból - ez alkalommal 81 kg-ban szavazott bizalmat a korosztályos Európa-bajnok Móna Imrének, aki a Nagy Sándor elleni mérkőzésen meghálálta a bizalmat. Nem volt könnyű küzdelem a debreceni bunyósnak, de a harmadik menetre kidomborodott a fölénye, és megérdemelten nyerte a kőkemény meccset. (4:8)

Ha a félnehézsúlyú  küzdelem kemény volt, akkor a nehézsúlyúak csatájára nehéz szavakat találni. Mondjuk úgy, hogy parádés 3x3 percet láthatott az a több száz néző, aki a késő esti időpont ellenére megvárta a Sandro Dirnfeld – Deél Szabolcs összecsapást. Noha a galántai bokszoló minden menetet megnyert, ám ez volt az a mérkőzés, ahol a győztesnek is fájt a siker. (6:8)

Mindent összevetve, szoros küzdelemben megérdemelten nyert a DVSC csapata, amely így három győzelemmel uralja a „B” csoportot.
A KO Galanta pedig elkönyvelhette első vereségét.

(BoxingOne)

Fight.hu

Partnereink

Partnereink