Amatőr

Visszatér a B1 bajnok Komárno Sharks

Visszatér a B1 bajnok Komárno Sharks
Az előttünk álló hétvégén két összecsapást is rendeznek a közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság, a BoxingONE Championship keretén belül. Először pénteken húzzák fel a kesztyűket, méghozzá Révkomáromban.
Ha Révkomárom, akkor bajnokcsapat. Mint az ismert, a „Komárno Sharks” nevű alakulat a tavalyi szezont imponáló teljesítménnyel, botlás nélkül nyerte meg. A B1 sztárcsapatának teljesítménye nem véletlen, hiszen remek, nemzetközi szinten is jegyzett ökölvívók alkotják a gárda gerincét, és a felvidéki város is a boxcsapat mögé állt. Az idei szezon egy kicsit más lehet, ugyanis a bajnokság szervezői kikötötték, miszerint minden fordulóra minimum két olyan ökölvívót is nevezni kell, akik annak az országnak az állampolgárai, melynek színeiben a csapat versenyez. A tavalyi szezonban a „Cápák” mindig 6-7 légióssal állta ki, vagyis idén változtatniuk kell, azaz legfeljebb öt magyar válogatott lehet a csapatukban. „Jó csapatunk lesz idén is, szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket. Részleteket egyelőre nem árulok el, legyen valami meglepetés a pénteken” – fogalmazott a komáromiak vezetője, Győrfi Roderik.
Boxingone
A „Cápáknak” nem lesz egyszerű dolguk, ugyanis az újonc „Szabadkai Farkasokat” (szerbiai) látják vendégül, akik a bajnokságot egy Debrecen elleni győzelemmel kezdték. A vajdasági városban bebizonyosodott, miszerint a szerb vezetők igencsak komolyan veszik a B1 ligát, és mindent megtesznek azért, hogy méltó módon képviseljék a nagymúltú klubot a közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokságban. Gárdájukat fiatal, nemzetközileg jegyzett tehetségek és rutinos egyéniséget alkotják, sőt, van olyan bunyósuk, aki más stílusban (MMA) kifejezetten nagy sztárnak számít az öreg kontinensen. A Debrecen elleni győzelemmel bebizonyították, hogy akár a végelszámolásnál is ott lehetnek a „Farkasok”.

Komárno Sharks (szlovák) vs Spartak Wolves (szerb)
Helyszín: Komárnoi Sportcsarnok
Időpont: péntek, 19 óra


A mérkőzés összefoglalóját a B1 televíziós partnere, a DigiSport csatorna május 4-én tűzi képernyőre. A BoxingONE Championship hivatalos weboldala a www.boxingone.com címen érhető el.

(Szombati program: „Patent Gladiators” vs „Debrecen Thunders”, Győr)

Fight.hu

Partnereink

Partnereink