Életrajzok

Miló Viktória

Miló Viktória
Bemutatjuk Miló Viktóriát, a WIBF-GBU légsúlyú világbajnokát, a magyar női ökölvívás jelenlegi legnagyobb egyéniségét
Út a profi világbajnoki címig

Miló Viktória egészen fiatalon, már hét és fél évesen elkezdett kick-box edzésekre járni, majd 15 éves korában - családi indíttatásra - a kung-fu-val is közelebbi ismertséget kötött. Életének ezt az időszakát is hihetetlen sikerek jellemezték. Se szeri, se száma azoknak a díjaknak, amelyeket az évek alatt megnyert. Viktória 11-szeres All Style karate és 2-szeres kung-fu világbajnok, de ezeken a címeken kívül közel nyolcvan kupa, és serleg gazdagítja gyűjteményét.

Viktóriát lényegében az új kihívások utáni vágy, és a véletlen vezette az ökölvíváshoz. Történt, hogy 1997-ben egy Utcai Harcos gálán felkérték, hogy ugorjon be egy bemutató meccs erejéig a magyar női ökölvívás akkori sztárja, Pataki Viktória ellen. Ez a mérkőzés ugyan elmaradt, mert az eredetileg kijelölt ellenfél végül megérkezett, de Viktória ekkor határozott úgy, hogy kipróbálja magát az ökölvívók közt is. A premier nem sokáig váratott magára, mert két héttel később elindult, és megnyerte a Boszorkány Kupát, ráadásul a mezőny legtechnikásabb versenyzőnek is megválasztották.

Bokszpályafutása töretetlen volt, hiszen 4 magyar bajnoki címe, és a 2001-es amatőr Európa-bajnokságon elért bronzérme jelezte töretlen fejlődését.

2001-ben viszont - több társával egyetemben - nem indulhatott el a világbajnokságon. Ennek oka az volt, hogy "élelmes menedzserek" még 2000-ben több magyar lányt külföldre vittek különböző bemutatókra, amelyek később mint hivatalos profi mérkőzések kerültek az évkönyvekbe.

Viktória igazi profi bemutatkozása 2002 februárjában, Budapesten volt, ahol meggyőzően verte a nála sokkalta rutinosabb Pampuk Mariannt. Ezt követően Miló még három győztes összecsapást vívott, mígnem ismét megismerkedett a profi ökölvívás árnyoldalával. 2002 novemberében Viktória Olaszországban, Grosseto városában lépett ringbe a helyi kedvenc Maria Rosa Tabbuso ellen. Összecsapásuk tétje a nagylégsúly Európa-bajnoki címe volt. A mérkőzés elején az olasz lány meglepte Viktóriát, de a magyar amazon a harmadik menettől átvette a meccs irányítását, sorra nyerte a meneteket. A küzdelem végén az egész csarnok a fiatal magyar hölgynek tapsolt, kivéve a pontozókat, akik az olasz lányt hirdették ki győztesnek.

"Világbajnok, világbajnok..."

Viktória szerencsére gyorsan túltette magát a csalódáson, és a 2003-as évnek újult erővel vágott neki. Az Insperger Gabriella elleni fölényes győzelmével jelezte a Felix-Promotion vezérkarának, készen áll a nagyobb feladatok megoldására is! Az áprilisi sajtótájékoztatón aztán robbant a bomba: Miló a WIBF-GBU betöltetlen légsúlyú világbajnoki címért léphet szorítóba Renate Vesecka ellen a miskolci bokszgálán.

A rendezvényig hátralevő egy hónap irtózatos munkával telt, de megérte.

Viktória az összecsapás első két menetben nagyon taktikusan megpróbálta felmérni Vesecka erejét, majd a harmadik-negyedik menettől megfontoltan, jól felépített taktikával elkezdte felőrölni a cseh lányt. Igaz voltak kisebb kihagyások Viki bunyójában, de jól érzékelhető különbség volt a két öklöző aznapi produkciója között. A hatodik menetben felszakadt Vesecka a bal szemöldöke fölött, ami eléggé zavarta, és a hetedik menetben már fáradni is látszott. Viktória nagyon technikásan, szép ökölvívást bemutatva akkor ütötte meg a cseh lányt, amikor akarta. A nyolcadikban sem változott a kép, Miló egy nagyszerű balegyenessel zárta a menetet.

Az utolsó két menet már a közönségnek szólt, Viktória szinte mindent bemutatott az ökölvívás szépségéből, a csarnok állva ünneptelt. Miló Viktória teljesen megérdemelten, fölényes pontozással győzött, s lett Magyarország első olyan profi ökölvívó világbajnoka, aki hazai környezetben ünnepelhette diadalát.

Újra Insperger, újra világbajnok!?

Viktória nem sokat pihent, 1-2 hét pihenő után keményen készült a folytatásra, amely a "Matadorok Éjszakája" elnevezésű nyíregyházi gálán lett volna. Sajnos egy kellemetlen betegség meghiusította azt, hogy hazai környezetben, Nyíregyházán lépjen fel a világbajnok.

A nyár a kívülállók számára eseménytelenül zajlott, de nem Miló Viktóriának. Ő rendületlenül készült a szeptember közepi nyíregyházi gálára, amely sajnos különböző okokból elmaradt. Helyette Székesfehérváron csapott össze hat menetben azzal az Insperger Gabriellával, akit idén egyszer már legyőzött. Természetesen a siker most sem maradhatott el, Viktória főlényesen verte a romániai kislányt, ami jó előjel a szolnoki fellépés előtt.

A 'Revans' elnevezésű gálán eredetileg Viktória is egy visszavágásra készült. A nagyszabású esemény budapesti sajtótájékoztatóján ugyanis azt jelentették be, hogy a világbajnoknő ellenfele Daniela Graf lesz, akivel Viktória korábban egy bemutató mérkőzésen már találkozott. Akkor szoros meccsen Graf nyert. Sajnos ez az összecsapás a német amazon sérülése miatt nem jöhetett létre, helyette honfitársa Maya Frenzel bokszol.


Név: Miló Viktória
Becenév: Mili
Szül.: 1978. júl. 3 / Nyíregyháza
Súlycsop.: légsúly
Edző: Nagy Lajos
Menedzser: Nagy LajosA civil Miló Viktória

Viktória sportolóként minden képzeletet felülmúlóan sikeres, mindamellett egy hihetetlen sokoldalú és színes egyéniség.
A napi 2-3 edzésen kívül civilben egy káfeté menedzser asszisztenseként dolgozik, de heti egy-egy alkalommal úszást és kung-fu aerobicot is oktat kisgyerekeknek. Mindemellett a Kölcsey TV szerkesztő-műsorvezetője, ahol küzdő- és extrém sportokkal foglalkozik.
A 25 éves lány a Testnevelési Egyetemen szerzett diplomáján kívül Földrajz-Testnevelés tanári diplomával is rendelkezik. Szívfájdalma, hogy Nyíregyházán egy középfokú oktatási intézményben sem sikerült elhelyezkednie.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink