Amatőr

Boxingone final: Bajnok a szlovák Galanta

Boxingone final: Bajnok a szlovák Galanta
A kiírásnak újoncéként nekivágó K.O Galánta nyerte a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokságot, miután a felvidéki városban megrendezett összecsapáson a szlovákiai csapat 11:3 arányban felülmúlta a címvédő DVSC-t.
A mátyusföldi város sportkomplexuma komolyan felkészült a közép-európai bajnokság döntőjére, hiszen a csarnok küzdőterén három könnyűszerkezetes mobil-lelátót állítottak fel, amely a rendezvény kezdetére meg is telt szurkolókkal. Tegyük hozzá, hogy hangos hazai szurkolókkal, akik magyarul és szlovákul felváltva éltették kedvenceiket.

Ám az első meccs kissé visszavetette a hazai drukkerhad lelkesedését, ugyanis a debreceni Kalucza Norbert agresszív ökölvívást bemutatva, melyet erővel is végig bírt, simán legyőzte az igen tehetséges Zöld Dávidot. A hajdúsági bokszoló egy pillanatig sem engedte lélegzethez jutni ellenfelét, fölénye a meccs végére nagyon nyomaszóvá vált, így megérdemelten nyerte az 57 kg-ban megrendezett párharcot. (2:0) 69 kg-ban viszont a Galánta litván légiósa, a korábbi pekingi olimpikon Kavaliauskas Egidijus nagyon bekezdett, Tóth József már a nyitó menetben padlóra került, majd nem sokkal később még egyszer számolni kellett rá. A folytatásban Tóth rátapadt ellenfelére, átvette a kezdeményezést, de fordítania nem sikerült a magyar legénynek. Egyértelmű galántai siker. (2:2)

60 kg-ban Török János hatalmasat bokszolt a szlovák válogatott Tomas Vano-val, ám az elmúlt évben kimagasló formában versenyző galántai felülmúlta őt. Élvezetes és hullámzó volt a küzdelem, de Vano – a második, egálszagú menetet kivéve – többet mutatott, s megérdemelten hirdették ki győztesnek a játékidő letelte után. (2:4) 64 kg-ban viszont nagy volt a debreceni felzúdulás az újabb Galántai siker bejelentésekor, hiszen Görbics Gábor hatalmasat küzdött az ifi-olimpiai bajnok Petrauskas Evaldas ellen. A mokány litván az első menetben nagyon ment előre, de Görbics a következő körtől rendre feltartóztatta, s úgy tűnt, testen egyszer el is kapta. A B1-ben neutrális pontozói gárda értékeli a mérkőzéseket, s ők Petrauskas-t látták jobbnak, 3:1 arányban. (2:6)

Minden meccsen, így az első 81 kg-ban megrendezett összecsapáson is hatalmas küzdelmet láthatott a lelkes közönség. Hosszú Ferenc és Tomas Hrabovecky mindent kiadott magából, kemény meccsen megosztoztak a pontokon. (3:7) A második félnehézsúlyú mérkőzésen a debreceni Nagy Péter ellenfele a 2007-ben vb-bronzig menetelő litván klasszis, Daugirdas ©emiotas volt. Bár Nagy remekül hajrázott, összességében a K.O Galánta ezt a párharcot is hozni tudta, így miután az állás 9:3-ra módosult, a mátyusföldiek matematikailag is bebiztosították az aranyérmüket a BoxingONE Championship ligában. Az est zárásaként a feltörekvő nehézsúlyú szlovák tehetség, Sandro Dirnfeld legyőzte Deél Szabolcsot. (3:11)

A K.O Galánta tehát megnyerte az aranyat, vitán felül megérdemelten, amit hálás közönsége hosszasan ünnepelt!

Az eredmények mérkőzésről mérkőzésre
57 kg: Zöld Dávid – Kalucza Norbert 0:2
69 kg: Kavaliauskas Egidijus – Tóth József Gábor 2:0
60 kg: Tomas Vano – Török János 2:0
64 kg: Petrauskas Evaldas – Görbics Gábor 2:0
81 kg: Tomas Hrabovecky – Hosszú Ferenc 1:1
81 kg: Semiotas Daugirdas – Nagy Péter 2:0
91 kg: Sandro Dirnfeld – Deél Szabolcs 2:0


A Boxingone Championship hivatalos weboldala a www.boxingone.com címen érhető el, ahol hamarosan a 2011-es bajnokság részleteire is fény derül. A közép-európai térség legjobb amatőr ökölvívóit felvonultató ligában ugyanis már április hónapban megkezdődnek a küzdelmek, még több ország, még több csoport, még több csapat részvételével…

Fight.hu

Partnereink

Partnereink