Hazai

A „Kölyök” és Nagy András is szorítóban

A „Kölyök” és Nagy András is szorítóban

Legközelebb a november 21-én, Győrben rendezett jótékonysági BoxingONE gála programjában szerepel Tomas "The Kid" Kovac (3-0-0) és Nagy András (2-0-0). A gála programja a BoxingONE Championship programjában soron következő Győri Gladiátor vs. DVSC Boxing csapatbajnoki összecsapással kezdődik, majd szórakoztató programokat követően két helyi érintettségű profi mérkőzésre kerül sor. Az első párban a Győrben készülő Tomas Kovac, a "Kölyök" mérkőzését láthatják a nézők, majd a győri Nagy András (2-0-0) mutatkozik be közönségének egy izgalmasnak ígérkező találkozón.

A kölyök névre hallgató bunyós a Győri Gladiátorokkal, Nagy Zoltán vezetőedző szakmai felügyelete alatt készül a profi világra. A szlovák állampolgárságú, de magát magyarnak valló galántai nagyközépsúlyú ökölvívó sikeres amatőr pályát követően lépett a profik táborába az idei évben, és a jótékonysági gálán negyedik alkalommal láthatjuk küzdeni egy felhozó mérkőzésen. Korábban a szlovák válogatott alapembere és szlovák bajnok is volt súlycsoportjában, de igazán a profi harcmodor és mentalitás illik Tamáshoz igazán. Edzője szerint már jóval korábban is elmehetett volna profinak, mivel rettentő dinamikus és szorgalmas versenyzőről van szó, de hazájában a profi ökölvívásnak nincsenek olyan hagyományai, mint amivel a szomszédos országok büszkélkedhetnek, így egészen mostanáig az amatőrök között vitézkedett. Vállalkozóként, saját üzletében dolgozik és két kisgyermek büszke édesapja. Munka mellett egy galántai szakközépiskola sportállásban foglalkoztatja és saját ökölvívó klubbot is vezet.Ellenfele kiléte még nem ismert, de egy 4 menetes összecsapásra van kilátás.

Nagy András.jpg


Második párban a tehetséges győri ökölvívó Nagy András lép szorítóba, aki az amatőrök közül a junior világbajnoki ezüstérmével tűnt ki a hazai mezőnyből, majd Budapesten a Vasasban folytatta pályafutását. András a magyar amatőr válogatott állandó posztját cserélte fel a profi világgal, és meglepő módon korán, már 23 évesen hivatásosnak állt. A Hungarian All Stars SE szerződésében álló - 2005-ben a Nemzetközi Bocskai István emlékverseny felfedezettje címet is elnyerő - bunyós a meglepetésekre is képes nyíregyházi Horváth Jenőt várja szorítóba.

További hírek és információk a rendezvényről a boxingone.com oldalon.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink