Profi

A Balzsay-meccs kommentátorát kritizálják

A Balzsay-meccs kommentátorát kritizálják
A Profibox Promotion tulajdonosa, Petrányi Zoltán osztotta meg gondolatait a szombat esti Balzsay-Sartison meccs kapcsán, mely összecsapáson a magyar klasszis – fantasztikus teljesítményt nyújtva, igazi adok-kapok meccsen – megvédte WBA világbajnoki övét.
A mérkőzésszervezőként és menedzserként is dolgozó szakember már a meccs utáni magánbeszélgetésen is hevesen kritizálta az SportKlub szakkommentátoraként és szakértőjeként tevékenykedő Boros Tamást, aki – legalábbis Petrányi véleménye szerint – inkább árt a sportágnak, mint használ.

A menedzser néhány napot kért, hogy lehiggadva meg tudja fogalmazni a véleményét a mérkőzésről, és a kommentálásról. 

PETRÁNYI„Nagy izgalommal ültem le a tévé elé szombat este, mert tudtam, hogy nehéz mérkőzés előtt áll Karcsi. Azonkívül, hogy veszélyes ellenfélnek tartottam Sartisont, nem tudhattam, hogy milyen nyomokat hagyott Karcsiban a sérülések okozta kényszerpihenő, és a gyógyulása valóban száz-százalékos volt-e.

Az első gongszó után hamar kiderült számomra, hogy két őszinte harcos találkozott egymással, és mindketten maximális győzelmi szándékkal érkeztek Schwerinbe. Az első perctől fogva hatalmas csata alakult ki a versenyzők között, akik a meneteken belüli fordulatokkal is bizonyították, hogy mindketten igazi harcosok.

A mérkőzés befejezése egy olyan ajándék volt a magyar szurkolók számára, amiben sajnos ritkán volt részünk az utóbbi időben. Ha valamivel ismét fel lehet kelteni a magyar szurkolók, valamint a hazai média érdeklődését, az pont egy ilyen hatalmas siker.

Tehát Karcsi mindent megtett, hogy a magyar profi ökölvívás ismét középpontba kerülhessen Magyarországon. Azon az estén viszont volt egy illető, aki nagyban befolyásolta Karcsi teljesítményének a megítélését. Boros Tamás „szakkommentátorról” beszélek, aki végig kritizálta a magyar fiú teljesítményét, még a győztes menetek után is. Felháborítónak tartom, hogy az első perctől kezdve szapulta Karcsi minden mozdulatát, és nagyítóval kereste, hogy milyen hibákra tudja felhívni a nézők figyelmét. Többször volt olyan, hogy Karcsi tiszta találatai után sem hagyta abba lexikális beszámolóját, ahelyett, hogy inkább kiemelte volna a találatokat. Ezzel is elősegítette Karcsi teljesítményének negatív megítélését. Karcsi végső győzelmének pillanatában olyan szomorú hangulat sugárzott róla, hogy az ellenfél edzője sem lehetett szomorúbb nála.

Magyar szurkolók százezreire lenne szükségünk, mert nélkülük nem lehet meggyőzni a tévétársaságokat, hogy érdemes belefektetni magyar bokszgálák közvetítésébe. Boros úr aznap este mindent megtett, hogy minél kevesebb néző érezze szenzációnak Karcsi teljesítményét, és minél kevesebb új szerelmese legyen a profi ökölvívásnak.

A magyar szervezőknek nem csak a gazdasági válsággal, hanem Boros úrral is meg kell küzdeniük a siker érdekében.”

Fight.hu

Partnereink

Partnereink