Hazai

A "Cápák" 16:0-ra verték a "Medvét" a B1-ligában

A
Pénteken Révkomáromban folytatódott a B1 sorozat, ahol a helyi „Komárno Sharks” a lengyel „Ry-Ki Grizzly” csapatát látta vendégül. A nagyjából 6-700 főnyi közönség remek küzdelmeknek tapsolhatott, és tapsolt is, ugyanis csapatuk demoralizáló vereséggel küldte haza ellenfelét.
Lehet, hogy még az amatőr ökölvívásban jártasak is bebuknák azt a találós kérdést, amely úgy szólna, hogy „melyik csapat az, melyben Darmos József, Szellő Imre, Harcsa Norbert (vagy Harcsa Zoltán), Klasz Árpád, Káté Gyula, Varga Miklós és Nagy Krisztián küzd”? Valószínűleg zsigerből érkezne a válasz, hogy „ez a magyar válogatott, amely hazánkat képviseli majd a következő nemzetközi versenyen”. Csakhogy nem! Mert ez a „Komárno Sharks” B1 csapata, mely alakulat székhelye ugyan Csonkaország határain kívül esik, napra pontosan 91 esztendeje, de ennek ellenére a helyi klubvezetés kizárólag magyarországi magyar klasszisokkal nevezett a közép-európai amatőr ökölvívó bajnokságba.

Úgy is mondhatnánk, hogy révkomáromi városvezetés által a pénteki rendezvényen kitüntetett Győrfi György csak a legjobbakkal dolgozik, és bizony a legjobbak a lengyelek ellen is a maximumot adták. 16:0!!! – vagyis a „Cápák” minden küzdelmet győzelemmel abszolválták. A legutóbbi, hasonló arányú kiütéses sikerhez hasonlítva az a különbség, hogy a „Ry-Ki Grizzly” nem tartalékosan érkezett a Duna menti városba, mint a cseh „Prostejov Bulls” hanem a győri „Gladiátorokat” legyőzve, önbizalommal telve, a győzelem reményében indultak útnak Lengyelországból!
Nagy Krisztián
56 kg-ban a fiatal Nagy Krisztián Marius Burzynski ellen lépett kötelek közé. A magyar bokszoló ugyan kapott néhány pofont, de menetről menetre egyre meggyőzőbb produkciót mutatott, s a záró szakaszban már hatalmas fölényben, magabiztosan bokszolt. (2:0) 60 kg-ban Varga Miklós képviselte a révkomáromi színeket, aki jelenleg több fronton áll helyt, hiszen nem elég, hogy gőzerővel készül az Európa-bajnokságra, de közben tanulmányi kötelezettségeinek (érettségi, felvételi) is eleget tesz. Varga fáradt volt, de Patryk Cichocki nem tudott ellenállni az egykori olimpikonnak. A hajdúsági bunyós a nyitó gongszótól támadólag lépett fel, kombinációkkal testen, fejen puhította riválisát, s olykor ritmusváltásokkal zavarva meg Cichockit. A második felvonástól Varga fölénye tovább nőtt, bár az elején bekapott 1-2 felesleges pofont. A záró menetre Varga fölénye még jobban kidomborodott, majd a 2. percben egy jobbhorog után számolni is kellett riválisára. (4:0)
Harcsa Norbert
75 kg-ban érdekes párosítást láthatott a publikum, hiszen korábban olyan hírek jelentek meg, miszerint Harcsa Norbert felhagyott az aktív versenysporttal, de pénteken mégis ő, és nem öccse, Zoltán állt ki a lengyelek kitűnőségével, Sasun Karapetyan-nal. Harcsa szokásához híven lazán, erőlködés nélkül bokszolt az első menetben, elbizonytalanítva ellenfelét. Karapetyan a második menetben már tartott Harcsától, aki sokat trükközött, és keveset vállalt, valószínűleg az edzéshiány miatt. Ám mire a lengyel észrevette ezt, a második felvonást is elbukta. Karapetyan a harmadik menetben mindent megtett a fordítás érdekében, s úgy tűnt, lehet is keresnivalója, de Harcsa az utolsó 40-50 másodpercben leállt verekedni, s alaposan kiosztotta ellenfelét. Így egyértelmű volt Szántó Imre tanítványának sikere. (6:0)

81 kg-ban Szellő Imre és Krysztof Sadlon csapott össze. A mérkőzés érdekessége volt, hogy mindkét csapatfőnök erre a küzdelemre tette azt a bizonyos „joker” jelet, ami győzelem esetén 1 extra pontot hozhat. A duplázás ebben az esetben azt jelentette, hogy nem 2, nem is 3, hanem 4 pontot ért a győzelem. Az a győzelem, amit végül az EB-felkészülés miatt nem igazán friss Szellő Imre simán megszerzett, úgy, hogy ellenfele a második menetben a ringpadlót is megnézte közelebbről. (10:0)
Boxingone 2011-06-03 Darmos Jozsef
Ha a B1 történetét nézzük, akkor a nehézsúlyú (91 kg) párviadalok szinte mindig nagyszerű küzdelmeket hoztak. Így volt ez pénteken is, amikor Darmos József és Krysztof Kowalszki csapott össze. Nagy csata volt kettejük között, hatalmas ütésekkel tarkítva. A hullámzó meccset Darmos a második menet végén zárta le, amikor egy kemény jobbossal megrendítette ellenfelét, aki a számolás után – nyilvánvaló orrtörése miatt – feladta a küzdelmet. (12:0)
Klasz Árpád
69 kg-ban Klasz Árpád és Tomasz Kot nagyot küzdött. A magyar ökölvívó az első menetben nagy fölényben volt, ám a folytatásra feljött a lengyel, és nyitottá tette a meccset. Klasz a második körben egyszer bajba is került, de rutinja kisegítette. Az utolsó menetben végig hullámzó volt a küzdelem, mígnem a lengyel egy csúnya tarkóütéssel kínálta meg magyar riválisát, ami miatt a mérkőzésvezető megintette. Szoros volt, de minden pontozó Klasz nevét húzta alá a pontozólapon. (14:0) 64 kg-ban a „cápacsapat” egyik legnagyobb sztárja, Káté Gyula nem bizonyíthatott, ugyanis Mariusz Kaczmarcyk edzője az első ütés után bedobta a törülközőt. (16:0)

Eredmények mérkőzésről mérkőzésre
56 kg: Nagy Krisztián – Burzynski Marius 2:0
60 kg: Varga Miklós – Cichocki Patryk 2:0
75 kg: Harcsa Norbert – Karapetyan Sasun 2:0
81 kg: Szellő Imre* – Sadlon Krysztof* 4:0
91 kg: Darmos József – Kowalszki Krysztof 2:0
69 kg: Klasz Árpád – Kot Tomasz 2:0
64 kg: Káté Gyula – Kaczmarczyk Marius 2:0


A „Komárno Sharks” ezzel a sikerrel vezeti a BoxingONE Championship „A”-jelű csoportját, hiszen mindkét mérkőzését megnyerte, úgy, hogy az összes segédpontot (32) is megszerezték. Szombaton ugyanebben a csoportban rendezik a „Patent Gladiators – Prostejov Bulls” mérkőzést Győrben, amely választ adhat arra a kérdésre, hogy melyik gárda lesz versenyben a továbbjutást jelentő második helyért.

A B1 liga hivatalos weblapja a www.boxingone.com címen érhető el. Itt exkluzív videók, hírek, versenynaptár és fotógaléria várja az olimpiai szabályrendszerű ökölvívás barátait.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink