Hazai

A címvédő Bacskai magabiztos győzelme

A címvédő Bacskai magabiztos győzelme
Az ankarai Európa-bajnokság pénteki versenynapján a 69kg-os címvédő Bacskai Balázs is bemutatkozott.
A 69 kg-ban címvédő Bacskai Balázs a várakozásoknak megfelelően magabiztos sikerrel kezdett az ankarai ökölvívó Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

A Vasas bokszolója az angol Scott Cardle ellen kezdte meg menetelését az aranyérem felé, a kezdő lépés azonban nem volt egyszerű. Az összecsapás első menetében szigetországi riválisa nagy iramban és keményen öklözött, így küzdelmes meccs folyt a ringben, s a felek 5-5-ös döntetlennel vonulhattak pihenni. A második menettől aztán már Bacskai akarata érvényesült, kijött nagyobb tudása és összességében fölényes, 17-10-es sikert aratott. 

"Első ellenfélnek kicsit nehéz volt. A nyitómenetben belementem a riválisom játékába, de a folytatásban már egyre jobban ment a boksz. Nem volt könnyű meccs, de megvolt" - mondta Bacskai, aki legközelebb hétfői nyolcaddöntőben lép szorítóba. 

Korábban a 75 kg-os kategóriában Harcsa Zoltán győzelemmel mutatkozott be, így bejutott a hétfői nyolcaddöntőbe, ahol a grúz Dzsabah Hositasvilivel küzd majd meg, míg a 60 kilós Varga Miklós 20-17-es vereséget szenvedett az orosz Ildar Vaganovtól. 

Szombaton a 91 kilós Darmos József és a plusz 91 kg-osok között szereplő Bernáth István lesz érdekelt a magyarok közül.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink