Amatőr

A csapatfőnökök a BoxingOne-sorozat első elődöntőjéről

A csapatfőnökök a BoxingOne-sorozat első elődöntőjéről
Kemény összecsapással kezdődik a BoxingONE sorozat 2011-es szezonjának véghajrája, hiszen pénteken a „Komárno Sharks” együttese a „Debrecen Thunders” gárdáját látja vendégül. A klubelnökök nyilatkoztak a mérkőzésről.
Nincs könnyű helyzetben a révkomáromi csapat, amely az „A”-csoport megnyerésével kvalifikálta magát az elődöntőre, hiszen a legjobb bunyósaikat nélkülözni kényszerülnek pénteken. Ennek oka, hogy a magyar válogatott keret Tunéziába utazott edzőtáborozni, s a „Cápák” eredetileg rájuk építették a csapatukat.

„Váratlanul ért minket, de nem tudunk mit csinálni, a válogatott elfoglaltság elsőbbséget élvez. Remélem megoldjuk a helyettesítésüket saját a nevelésű bokszolókkal, valamint a ligában eddig még nem szerepelt szlovák ökölvívókkal. De a csapat végleges összeállítása még képlékeny.” – kezdte Győrfi Roderik, a komárnóiak vezetője. „Nehéz lesz. Szerencsésebb lett volna a pénteken ringbe lépő csapatot az alapszakasz küzdelmei során kipróbálni, mert ez így ugrás az ismeretlenbe.” 

Szabó SándorSzabó Sándor, a DVSC ügyvezetője továbbra is a saját nevelésű öklözőkre épít, persze, a rutinos szakvezető tartogat egy-két meglepetést péntekre.

„Kiegyenlített mérkőzésre számítok, szeretnénk meglepetést okozni” – kezdte Szabó Sándor, a debreceniek elnöke. – „Zsebbe nyúlhatnánk mi is, hogy külföldi öklözőket igazoljunk a győzelem megszerzése érdekében, ám tartom annyira erősnek csapatunkat, hogy nem élünk ezzel a lehetőséggel. Az elért eredmények bizonyítják, érdemes a saját versenyzőinknek megadni a bizalmat, csak ez lehet a hosszú távú eredmények záloga.”

A komárnói szakvezetés – a visszajelzések alapján – legalább 1000 nézőt vár a pénteki eseményre, de nem tartják elképzelhetetlennek, hogy teljesen megteljen a nemrég felújított városi sportcsarnoka.

Ami biztos, a két ország ökölvívása hatalmas lehetőséget kapott a B1 liga által, hiszen Szlovákiában a ’80-as évek vége óta nem került élőben képernyőre hazai szervezésű amatőr bokszesemény, míg Magyarországon – az egyszer megrendezett Kelet-Nyugat gálát kivéve – szintén hiányoztak a magyar „fejvédősök” a csatornák kínálatából. Mint ismert, a DigiSport csatorna pénteken 20 órától mindkét országban élőben sugározza a csapatbajnoki mérkőzést.

A B1 liga hivatalos weblapja a www.boxingone.com címen érhető el!

Fight.hu

Partnereink

Partnereink