Amatőr

A KO Galánta lesz a Debrecen ellenfele a B1 döntőben

A KO Galánta lesz a Debrecen ellenfele a B1 döntőben
Fantasztikus elődöntőt rendeztek a Boxingone ligában, Székesfehérváron. A KO Galánta legyőzte a Győri Gladiátorokat, így a szlovákiai csapat készülhet a DVSC elleni döntőre.
Nagyon jól sikerült eseményt rendeztek péntek este Székesfehérváron, ahol az ARÉV Sportcsarnokban került sor a BoxingONE Championship második döntőjére, nagy közönségsiker mellett. Hangos szurkolás, hatalmas ki-ki küzdelmek jellemezték a B1 mérkőzést.

A szakvezetők nem véletlenül nem hirdettek csapatot a hét elején, nagy volt ugyanis a titkolózás, és ahogy mondani szokták, volt is miért. A KO Galánta ugyanis fiatal litván sztárokkal erősítette meg elődöntős csapatát, s nem is akárkikkel: Petrauskas Evaldas (64 kg) és Kuncaitis Ricardas (69 kg) egyaránt aranyéremmel zárt a tavalyi esztendő legfontosabb korosztályos seregszemléjén, a szingapúri Ifjúsági Olimpián. A győrieknél szintén két debütáló ökölvívó húzta fel a fejvédőt, igaz, 69 kg-ban kényszerű csere történt. A Gladiátorok legrutinosabb bunyósa, Zámbó Dániel vádlisérülést szenvedett, helyére pedig a fiatal, székesfehérvári Hegyi Barnabás került – a helyi közönség legnagyobb örömére. Nehézsúlyban a német Johannes Vitt-nek szavazott bizalmat Nagy Zoltán.
Rácz Sándor (kék) vs Tomas Vano (piros)
57 kg-ban a Galdiátorok fiatal tehetsége, Pál Ádám kapott lehetőséget a galántai Zöld Dávid ellen. Pál nagyot küzdött, de Zöld végig jobb volt ellenfelénél, így jó mérkőzésen a felvidéki csapat szerezte meg a vezetést. (2:0) 60 kg-ban nagyon érdekes mérkőzést vívott Tomas Vano és Rácz Sándor. Ők ketten egyébként csapatuk meghatározó alakjai, az idei bajnokságban egyaránt veretlenként léptek kötelek közé. Rácz az első menetben iskolabokszot mutatott be, szépen ütött testre, és fejre, egyszer meg is rendítette ellenfelét, bár a számolás elmaradt. Aztán Vano a második körben feltámadt, átvette a meccs irányítását, majd a mindent eldöntő harmadik menetben óriási csata alakult ki a két bunyós között. Vano vitathatatlan győzelmet aratott. (4:0)
George Nyéki (kék) vs Evaldas Petrauskas (piros)
64 kg-ban az év egyik legnagyobb B1 mérkőzésére került sor: a győrieket az aradi születésű kedvenc, George Nyéki képviselte, míg a felvidékieket a litván Petrauskas Evaldas. A két zömök, verekedős bokszoló parázs csatát vívott. Nyéki elsősorban a gyorsaságát igyekezett kamatoztatni, míg ellenfele a fizikai erejét próbálta érvényre juttatni. Látványos meccsen döntetlen eredmény született. Nyéki nagyon jól bokszolt, picivel talán ő tűnt meggyőzőbbnek, ám annyival nem, hogy az ő kézét emeljék a magasba. (5:1) 69 kg-ban Hegyi Barnabás az első menetben jól tartotta magát Kuncaitis Ricardas-szal szemben, de a folytatásban a litvánok ifi-olimpiai bajnoka végig jobb volt. Sima volt a galántai siker, de a fehérváriak 17 éves tehetsége is minden dicséretet megérdemel. (7:1)
Hegyi Barnabás (kék) vs Ricardas Kuncaitis (piris)
75 kg-ban szintén remek mérkőzést vívott Varga Tibor (Galánta) és Szabó László (Gladiator). Az első menetben Szabó jobb volt, a másodikban növelte az előnyét, Vargára számolt is a mérkőzésvezető. Úgy tűnt, hogy a harmadik kör csak formalitás, de Varga nem adta fel, igyekezett nagy nyomás alatt tartani ellenfelét. Ebben a szakaszban Szabó kétszer is „belenézett” egy-egy nagy fülesbe, s a ring mellől nézve bajba is került, de átvészelte a kritikus pillanatokat. Aradi Vendel tanítványa, Szabó László győzött. (7:3) Aradi Vendel másik tanítványa, a 81 kg-ban versenyző Portéka Tibor jól kezdett Tomas Hrabovecky ellen, ám folyatásban kevésbé látványos, nagy küzdelmet vívott a két ökölvívó. Portéka ismét hozta a győzelmet. (7:5)
Varga Tibor (piros) vs Szabó László (kék)
7:5 volt az állás a nehézsúlyú csata előtt, amely azt jelentette, hogy ha a Gladiator nyeri a csapatbajnoki mérkőzés zárómeccsét, akkor az alapszakaszban szerzett segédpontjai miatt 7:7-tel ők a továbbjutók. Galántai részről Sandro Dirnfeld állt a piros, a német Johannes Vitt a két sarokban. Jól kezdett a gladiator technikás német légiósa, de a meccs második felében Dirnfeld is magasabb tempóra kapcsolt, és igyekezett nagyobb erejét kihasználva a maga javára fordítani a küzdelmet. Ring mellől nézve eldönthetetlen volt, hogy a három menet alapján ki nyerte a nehézsúlyú összecsapást. A négy pontozó sem tudott többségi nevezőre jutni, azaz döntetlen lett a küzdelem. (8:6)
Sandro Dirnfeld (piros) vs Johannes Vitt (kék)

Eredménylista mérkőzésről mérkőzésre
57 kg: Zöld Dávid – Pál Zoltán 2:0
60 kg: Tomas Vano – Rácz Sándor 2:0
64 kg: Petrauskas EvaldasNyéki George 1:1
69 kg: Kuncaitis Ricardas – Hegyi Barnabás 2:0
75 kg: Varga Tibor – Szabó László 0:2
81 kg: Tomas Hrabovecky – Portáka Tibor 0:2
91 kg: Sandro DirnfeldJohannes Vitt 1:1


Az újonc KO Galánta 8:6 arányban megnyerte az elődöntőt, így a felvidékiek készülhetnek a márciusi nagydöntőre, ahová a DVSC két hete már kvalifikálta magát. A finálé helyszínét és időpontját a BoxingONE Championship vezetősége hamarosan nyilvánosságra hozza.

A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink