Hazai

A Székely Budo-Sport áldozata következő generációért

A Székely Budo-Sport  áldozata következő generációért
Farkas Flórián az Országos Roma Önkormányzat elnöke egy  a napokban adott interjú során a roma ifjúság spotprogramjának az elindításával kapcsolatos háláját fejezte ki.
Ugyanis egy  nem régiben kötött  egyezség keretein belül 30ezer roma származású fiatalt szeretnének  bevonni  a közösség- és személyiségformáló sporttevékenységbe. Ennek a nemes elgondolásnak az első lépcsőfoka, illetőleg első kézzel fogható eredménye az,  hogy  az Emberi Erőforrások Minisztériumának  a támogatásával  létrehoztak egy Szolnokon működő ökölvívó osztályt.


A rendezvényen jelen volt Dr. Simicskó István az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért és ifjúságért felelős államtitkára, aki elmondta támogatást biztosít a roma és hátrányos helyzetben lévő fiatalok számára sportolásuk érdekében. Langerné Victor Katalin az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár üdvözölte az ORÖ kezdeményezését, és gratulált a program megvalósulásához.

A megjelentek között volt továbbá Dr. Deutsch Tamás az MTK elnöke, Dr. Csötönyi Sándor a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, valamint Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere.

Faragó Beatrix - profi boksz világbajnok, a program menedzsere tartott előadást a Szolnok Megyei Ökölvívó Akadémia létrejöttéről, működéséről.

Az eseményen az ökölvívó osztály tanulói is jelen voltak, akik között olyan tehetséges bokszolók vannak, mint Nagy Krisztián hétszeres korosztályos magyar bajnok, felnőtt ezüstérmes, Bene Gergő bronzérmes magyar bajnok, és Kálderás Erika ezüstérmes ifjúsági Európa-bajnok.

A projektmenedzser elmondta, hogy a 2012 decemberében létrejövő sportprogramban 14 roma származású és hátrányos helyzetben lévő tehetséges fiatal tanuló vesz részt. A bokszosztály kiemelt területe a tanulók mentortanárok szakmai felügyeletével megvalósuló egyéni felkészítése, ami által biztosított a résztvevő fiatalok mentális fejlesztése, az érettségire való felkészülés, emellett pedig tartalmas, szakmailag kiemelt sportpályafutás lehetősége- mondta Faragó Beatrix.

A rendezvényen jelen volt Kótai Mihály WBF világbajnok roma származású ökölvívó is, aki előadásában a világbajnokságig vezető út tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel, majd ezt követően a bokszosztály tanulóival, valamint a programban résztvevő edzőkkel és sportolókkal együtt bemutató edzést tartott.

Az eseményt az Országos Roma Önkormányzat és Magyar Testgyakorlók Köre között létrejövő együttműködési megállapodása zárta. A megállapodást Dr. Deutsch Tamás az MTK elnöke valamint Farkas Flórián az ORÖ elnöke ünnepélyes keretek között írták alá.

Forrás:http://www.oronk.hu/hirek

Fight.hu

Partnereink

Partnereink