Hazai

A Temesvár eddig 100%-os a Boxingone ligában

A Temesvár eddig 100%-os a Boxingone ligában
Szombat este lejátszották a BoxingONE Championship 2011-es szezonjának második mérkőzését is: a Timisoara Lions (román) az Arad Motorul (román) otthonába látogatott.
Pikáns párosításnak lehettek szemtanúi azok a boxrajongók, akik kilátogattak az aradi bevásorlóközpontba, ugyanis a két klub tavaly még közös csapatot alkotott a B1 ligában, idén viszont komoly rivalizálás lesz köztük a továbbjutásért folytatott küzdelemben.boxingone ringgirls
A pehelysúlyban (56 kg) megrendezett mérkőzésen élénk, hullámzó küzdelmet hozott az első menet, észlelhető temesvári fölénnyel, ám Marin Alexandru a második körben már sokkal magabiztosabb volt, így behozta a hátrányát. A döntés a harmadik menetre maradt, melynek során már Razvan volt fölényben, az első két percben egyértelműen dominált, de a hajrában Alexandru is felébredt. Mindent összevetve a Andreiana Razvan (Timisoara Lions) megérdemelten nyerte a meccset. (0:2)

60 kg-ban színvonalas csatát hozott az első menet. A hazai bokszoló kezdett jobban, de Marin Dragos is állta a sarat. A folytatásban Catalin Sandru felpörgött, számos pontot érő találatot ért el, míg ellenfele próbálkozásait jól semlegesítette elhajlásokkal, vagy közel lépve lefogta Dragost. A harmadik körben is remek volt a küzdelem, Sandru elemében volt, így az aradiak kiegyenlítettek. (2:2)

A 64 kg-ban rendezett Adrian Alexandru – Daniel Badulescu összecsapás szintén nagyon jó küzdelmet hozott, melyen a többet mozgó, atletikusabb Badulescu irányított, de főleg a második menetben nagy adok-kapok volt. A temesvári Baduelscu megérdemelte a győzelmet. (2:4)
boxiongone fight
69 kg-ban igazi presztízsharcot láthatott a közönség, hiszen két elsőszámú válogatott bokszoló csapott össze. A korosztályos világbajnok Flavius Biea (Timisoara Lions) eredeti súlyában küzdhetett, hiszen Georgian Popescu (Arad Motorul) eredetileg 64 kg-ban versenyez. Ennek ellenére az aradi sportvezetés erre a csatára tette a „joker-jelet”, vagyis nem két, hanem három pontért küzdöttek az ökölvívók. A meccs nagy taktikai csatát hozott, sok volt az üresjárat, a felek keresték a lehetőséget, de a két bunyós stílusa kioltotta egymást. Az első menetet Popescunak lehetett adni, de csak kis különbséggel. A második körben a sok szabálytalanság miatt mindkét bunyóst intette a mérkőzésvezető, jogosan. Biea az elején jobb volt, de Popescu a menet második felében magára talált. A harmadik menetben viszont Popescu dominált, Biea elkeseredetten küzdött, ám bunyója érezhetően szétesett. Georgian Popescu egyértelműen nyert. (5:4)

A temesváriak a 75 kg-os küzdelemre tették a „jokert”, mert Bogdan Juratoni győzelmében mindennél jobban bíztak. Juratoni hozta is a formáját, alig 2 perc alatt úgy megverte Catalin Cristeát, hogy a mérkőzésvezető megszakította a küzdelmet. (5:7)

A 81 kg-ban rendezett Porcoi Tiberiu – Cezar Juratoni összecsapás nagy küzdelmet hozott, látványos pofonokkal tarkítva. Juratoni erőteljesebb volt, és tisztábban ütött. Tiberiu a harmadik menetet nagyon megnyomta, s úgy tűnt, akár nyerhet is, ugyanis testen mintha többször el is kapta volna ellenfelét. Az aradi viszont kipukkant az utolsó percre, s ekkor Juratoni pillanatai következtek, akinek sikerült megrendítenie erejével teljesen elkészült riválisát (számolás is volt), ám az kihúzta a végső gongszóig. Juratoni megérdemelten nyert. (5:9)

Nehézsúlyban (91 kg) igazi tűzijátékot rendezett Marius Tatar és Bogdan Niculae. A második menetben Bogdan már egyértelműen jobbnak tűnt, majd a harmadik körben „állva hagyta” ellenfelét. A pontozóbírók döntetlenre adták a csapatbajnoki végeredmény szempontjából lényegében már tét nélküli meccset. (6:10)

Eredmények mérkőzésről mérkőzésre
56 kg: Marin Alexandru – Andreiana Razvan 0:2
60 kg: Catalin Sandru – Marin Dragos 2:0
64 kg: Adrian Alexandru – Daniel Badulescu 0:2
69 kg: Geogian Popescu – Flavius Biea 3:0
75 kg: Catalin Cristea – Bogdan Juratoni 0:3
81 kg: Porcoi Tiberiu – Cezar Juratoni 0:2
91 kg: Marius Tatar – Bogdan Niculae 1:1


A román párharcot 10:6 arányban a Temesvári Oroszlánok (Timisoara Lions) nyerték, így két mérkőzés alapján 100 százalékos teljesítménnyel vezetik a „B”-jelű csoportot. A B1 liga hivatalos weblapja a www.boxingone.com címen érhető el.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink