Hazai

A vak izraeli nem bokszolhatott Bernáth ellen

A vak izraeli nem bokszolhatott Bernáth ellen
Meglepő ás mulatságos: Bernáth István izraeli ellenfele azért nem léphetett ringbe, mivel az egyik szemére nem lát. Ja, az illető tavaly Eb-érmes volt.
Ellenfele nem léphetett szorítóba, így a +91 kg-ban szereplő Bernáth István mérkőzés nélkül jutott be a legjobb 16 közé az ankarai ökölvívó Európa-bajnokság második versenynapján.

A magyar szupernehézsúlyúnak Jusuf Abed El Gani lett volna szombati ellenfele, ám az izraeli versenyzőt egészségügyi problémák miatt az orvos nem engedte bokszolni.

Juszef Abed El-Ganit jól ismerik Magyarországon is, szerepelt már a Bocskai-emlékversenyen, a tavalyi, moszkvai Eb-n pedig bronzérmet szerzett szupernehézsúlyban – tehát nem rossz bokszoló. Szombaton kiderült, hogy eddigi kiváló eredményeit félszemmel érte el – az orvosi vizsgálat ugyanis kiderítette, hogy egyik szemére nem lát. Egy kérdés azonban óhatatlanul felmerül: hogyan kaphatott idáig versenyzési engedélyt az amúgy kimondottan jó bokszolónak számító izraeli fiú?!

Bernáth a hétfői nyolcaddöntőben a lett Mikita Maculeviccel találkozik. 

Szombaton, várhatóan 18:30 óra körül a 91 kilós Darmos József a Bocskai emlékverseny idei győztesével, az azeri Tejmur Mammedovval csap össze.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink