Hazai

Amatőr Eb: hat esély az éremre

Amatőr Eb: hat esély az éremre
Javában zajlanak a küzdelmek a liverpooli amatőr ökölvívó Európa-bajnokságon, ahol hat magyar bokszoló várja a negyeddöntők küzdelmeit, azaz ennyien állnak egy győzelemre az éremtől!
A magyar ökölvívó válogatott a következő összeállításban utazott Angliába: Ungvári István (48kg), Szalai Gergő (51), Kalucza Norbert (54), Mihály János (57), Varga Miklós (60), Káté Gyula (64), Bacskai Balázs (69), Szili István (75), Amin Kadri (81), Darmos József (91) és Bernáth István (+91).
Káté Gyula_európa bajnokság.jpg

Közülük az olimpiát is megjárt Kalucza Norbert mindjárt az első körben kiesett egy verhető spanyol ellenféllel szemben, ami nem csak arra világít rá, hogy Kalucza helye nem harmatsúlyban van, hanem arra is, hogy valami nincs rendben a hajdúsági fiatalemberrel. „Túl sokat ad a külsőségekre, a ruházkodásra, talán az ökölvívással kellene többet törődnie” – mondta Balzsay Károly szövetségi kapitány.

Szintén érdemes foglalkozni a 19 éves Amin Kadri szereplésével, hisz a KSI-s fiatal az olimpiai pontszerző Szellő Imre betegsége miatt kapott lehetőséget. Információink szerint a döntés, illetve annak meghozatalának módja kiverte a debreceni biztosítékokat. A felháborodás tárgya az, hogy Balzsay kapitány úgy jelölte az utazók közé Kadrit, hogy nem versenyeztette meg a DVSC-s Deél Szabolccsal. Ehhez persze tudni kell, hogy Deél eddig kétszer találkozott Kadrival, és mindkétszer kiütötte! Kadri végül az első körben 10-6 arányú pontozásos vereséget szenvedett a montenegrói Bosco Draskovic ellen.

Ami viszont óriási meglepetés, hogy rajtuk kívül csak a pehelysúlyú Mihály János, Szalai Gergely és a szupernehézsúlyú Bernáth István búcsúzott, és hat bokszolónk, Ungvári István, Varga Miklós, Káté Gyula, Bacskai Balázs, Szili István és Darmos József csodálatos teljesítményt nyújtva már negyeddöntős, azaz keddtől már éremért bokszolhatnak…

A negyeddöntők párosításai:
-kedd-
48kg: Mihály János – Anton Bekish (fehérorosz)
60kg: Varga Miklós – Koba Phakadze (grúz)
69kg: Bacskai Balázs – Abdulkadir Koroglin (török)
-szerda-
64kg: Káté Gyula – Maksim Ignatiev (orosz)
75kg: Szili István – Ivan Senay (ukrán)
91kg: Darmos József – Durmus Keklik (oszták)

Fight.hu

Partnereink

Partnereink