Hazai

Az év mérkőzése!

Az év mérkőzése!
Bár még ennek az évnek a fele sem telt el, de a profi boksz berkein belül máris arról beszélnek, hogy a Takács vs Balogh nagyváltósúlyú magyar bajnoki mérkőzés lesz az év mérkőzése!
Nézzük a mérkőzés hátterét és az előzményeit. Adott két jó képességű bokszoló, - akik ráadásul még jó barátok is - az egyik egy fiatal feltörekvő reménység, a másik már egy érett harcos. Mindkettő számára óriási a tét, Takács a fiatal reménység számára ez a nemzetközi kiugrás lehetősége, míg Baloghnak ez az utolsó nagy lehetősége, mivel 33 évesen már nem valószínű, hogy több lehetőséghez fog jutni. A fent leírtak miatt mindkét bokszoló és csapata a mérkőzésre való felkészülés során mindent bevetett a győzelem érdekében. A fiatal Takács Zoltán felkészülését páldául az a Lengyel László segítette, akit tavaly az "Év bokszolója" választáson az év edzőjének választott a szakma, és aki korábban Gálfi András edzéseit is irányította. Balogh Zoltán csapata sem tétlenkedett, Ők pedig a Kótai Team segítségével készültek. Balogh a felkészülése során több alkalommal is kesztyűzött Kótaival és Rimovszkyval is.

Véleményem szerint mindkét bokszolót még egy sportszerűségi díjra is fel lehetne terjeszteni, mert a mérkőzés folyamán nem volt egyetlen feltűnően durva, alattomos szándékos szabálytalanság sem. Nagyon sok vád érte a mérkőzést vezető Flórián Béla bírót is, hogy már korábban, a hetedik menet környékén le kellett volna léptetnie Takácsot, illetve meg kellett volna inteni azért mert több alkalommal is kiköpte a foggumit. Nos, tudomásom szerint a bíró felelőssége megállapítani, hogy mikor lépteti le a bokszolót, és azt megítélni is, hogy a foggumi ütéstől vagy szándékosan esett e ki. A mérkőzés után a legilletékesebbet meg is kérdeztem, hogy miért nem szüntette be már korábban a mérkőzést?

Flórián Béla: "Takácstól megkérdeztem a második számolás után, hogy tudja e folytatni a mérkőzést? mire Ő azt mondta: igen tudom, de nagyon fáj a lábam, és alig bírok lépni. Ha egy bokszoló a leütése után egy ilyen hosszú összetett mondatot tisztán meg tud fogalmazni, akkor azt a világon sehol sem léptetik le. A mérkőzés a továbbiakban is engem igazolt, mert Takács a következő menetben kétszer is padlóra küldte Baloghot. Ha ekkor megállítom a találkozót, és Baloghot léptettem volna le, akkor igazságtalan lettem, volna vele szemben, így inkább hagytam, hogy a két bokszoló döntse el a bajnoki cím sorsát."

"A foggumival kapcsolatban annyit mondhatok, hogy minden esetben ütés következtében esett ki Takács szájából. Ki is szóltam a szorítósegédeinek, hogy cseréljék ki, mert nem megfelelő. A szabályok szerint egy tartaléknak is kell lenni, de itt ez is hiányzott."

Összegzésképpen a saját véleményemet is leírnám. A mérkőzés előtt a közönség körében már arról ment a találgatás, hogy biztosan a fiatal Takács fog győzni, és a mérkőzés már előre le van "vajazva" mivel Rácz Félix menedzser inkább a fiatalabb versenyzőt kívánja jobban menedzselni. Ha ez így lenne akkor Flórián Béla valószínűleg le is, léptette volna Baloghot a nyolcadik menetben a másodok leütés után, de nem tette. Ugyanilyen szempontból Takács csapatát is kérdőre lehetne vonni, hogy miért nem adták fel előbb a mérkőzést? Az edzőnek nem lenne szabad "agyonveretni" a bokszolóját, ha már látja, hogy nincs esély, és a bíró engedi tovább a mérkőzést akkor, neki kell megvédenie a saját versenyzőjét. Nem véletlenül kiabálták be már a közönség közül többen is hogy "Valaki állítsa már meg a mérkőzést, mert mészárlás lesz a vége" Rácz Félix is jelezte a saroknak, hogy adják fel, de csak a vége előtt egy perccel repült a törülköző...

Fight.hu

Partnereink

Partnereink