Hazai

Az orvos állította meg Gatto meccsét!

Az orvos állította meg Gatto meccsét!
Visszatérő olvasóink bizonyára tudják, hogy vasárnap hajnalban Gálfi András a WBO ideiglenes világbajnoki címéért bokszolt Argentínában Hector Javier Velazco ellen.
Az összecsapást sajnos Gatto elvesztette, mert a vezetőbíró a hetedik menet utáni szünetben félbeszakította az összecsapást (TKO8).

A mérkőzés - a befejezést kivéve - egyébként Gatto elképzelése szerint alakult. A korábbi Catley meccshez hasonlóan átengedte ellenfelének a kezdeményezést, aki az első 5 menetben fölénybe került. A hatodik menetben fordulat következett, mert Velazco elkezdett lemerevedni, Gatto meg felpörögni. Ez a menet még "döntetlenszagú" lett, de a hetediket már a magyar fiú tisztán elvitte.

Gatto - aki azóta már hazatért - elmondta, tévesen jelent az meg a magyar médiákban az, hogy a szünetben ők adták volna fel az összecsapást. Elmondása szerint ő kérte a vezetőbírót arra, hogy a ringorvos vizsgálja meg, mert látásproblémák jelentkeztek nála a hatodik menet tájékán. Az orvos pedig - miután megvizsgálta a magyar bajnokot - azonnal beszüntette az összecsapást.

Téves információ volt az is, hogy a sérült jobb keze gátolta volna. Állítása szerint a rakoncátlankodó csuklója nem akadályozta volna a folytatásban.

Gálfi Andrást jelenleg orvosok vizsgálják, hogy választ kapjanak arra, miért jelentkezett nála - a tavaly szeptemberi összecsapáshoz hasonlóan - kettőslátás. Mindenesetre a neurológiai vizsgálatokon már túlesett, és szerencsére nem találtak semmilyen elváltozást Gatto fejében...

Fight.hu

Partnereink

Partnereink