Hazai

B1: a legerősebb csapattal megy a Gladiátorokhoz a Kecskemét

B1: a legerősebb csapattal megy a Gladiátorokhoz a Kecskemét
Pénteken a győri Magvassy Mihály Sportcsarnok ad otthont a BoxingONE Championship - közép-európai amatőr csapatbajnoki liga első elődöntőjének, amely során a helyi KO Gladiator csapata a Kecskeméti BC válogatottakkal teletűzdelt együttesét fogadja egy jótékonysági gála keretén belül.
A kecskeméti csapat címvédőként indult a bajnokságban, azzal a nem titkolt céllal, hogy az idei őszi kiírásban is megnyerjék a versenysorozatot. A BoxingONE liga eredményeit figyelemmel követők jól tudják, hogy Konkoly Istvánnék számára szinte elvárás a tavaszi diadal megismétlése, hiszen csapatukat általában olyan „légiósokkal” erősítetik meg, mint a válogatott három alapembere, Bacskai Balázs (Vasas-Süllős), Darmos József (Vasas-Süllős) és Mihály János (Kiskunfélegyháza), miközben az olimpián egyedüli magyarként pontszerző Szellő Imre eleve a hírős-város gárdáját erősíti.

A BoxingONE elődöntő előtt mindkét csapatfőnököt megkerestük, hogy a felkészülésről, és az esélyekről kérdezzük. Mostani cikkünkben a kecskeméti szakemberrel folytatott beszélgetést tesszük közzé.

„Nagyon keményen készülünk, mert céljaink eléréséhez először be kell jutni a döntőbe” – mondta Konkoly István. „Készülünk, mert az év végén nagy feladatok vannak előttünk, hisz a BoxingONE elődöntő után két héttel mi rendezzük Kecskeméten az idei felnőtt Országos Bajnokságot, melyen szép számmal indulnak az ökölvívóink. Mindkét eseményre teljes erőbedobással készülünk.”

Mivel a két esemény viszonylag gyors egymásutánban kerül lebonyolítása, így adódott a kérdés, mennyire sikerült úgy alakítani a felkészülést, hogy mindkét versenyen jó formában legyenek a bunyósok.

„Megmondom őszintén, hogy ez a csapattalálkozó a mi szempontunkból nagyon jó időben kerül megrendezésre” – jelentette ki a kecskeméti mester. „Eredetileg november 14-ére volt betervezve, de mivel a győri sportcsarnok akkor nem volt szabad, most pénteken küzdünk. De én azt mondom, hogy ez nagyon jó, mert most fejeztük be a három hetes alapozó munkát, amely során kondiedzés, és sok futás szerepelt a programban. Ezen a héten pörgetés van, és így jó formában, felkészülten várjuk majd az elődöntőt.”

A bevezetőben már említettük, hogy a Kecskemét mindig nagyon erős csapattal áll fel, ezért természetesen arról is érdeklődtünk, milyen összetételű csapat néz farkasszemet a Gladiatorokkal.

„A legerősebb felállásban megyünk Győrbe! Kisgyermek korom óta ismerem Bacskai Imrét, mindig is jóban voltunk, amit a csapatbajnokság még tovább erősített. Az edzői, és az emberi barátságunk ez idő alatt még tovább mélyült.” – kezdte válaszát a mester. „57 kg-ban Ráth Miki, 69 kg-ban Bacskai Balázs, és 91 kg-ban Darmos József is a csapat sikeréért küzd, míg Kiskunfélegyházáról Mihály Jani érkezik. Nem tudom, hogy milyen mérkőzésre számíthatunk, de valószínűleg kemény lesz! Jobbról-balról hallottam, hogy a győriek is nagyon megerősödnek az elődöntőre. Mi azért megyünk, hogy bejussunk a döntőbe, úgyhogy mindent megteszünk a győzelemért.”

A Kecskemét várható összeállítása
57kg: Ráth Miklós
60kg: Mihály János
64kg: Pekanov Tamás
69kg: Bacskai Balázs
75kg: Baranyi Richárd
81kg: Szellő Imre
91kg: Darmos József

Ahogyan azt talán már megszokhattuk, a december 4-i rendezvényen sem csak az amatőr ökölvívás legjobbjainak drukkolhatunk, mivel profi küzdelmek mellett MMA találkozót is rendeznek. A kevert stílusú küzdelmet a győri Paár Zoltán prezentálja majd a nagyérdeműnek, míg a profi programot a szintén helyi Kelemen Balázs fogja vállán vinni. Kelemen, aki korábban a Gladiátor egyik legsikeresebb bokszolója volt, idén ősszel vette le a fejvédőt, és lépett át a profik táborába. Nagy Zoltán tanítványa mostanáig három hivatásos mérkőzésen vett részt, és teljesítményén nehéz fogást találni, hiszen mérlegében nem csak három győzelem szerepel, de minden sikerét idő előtt, kiütéssel szerezte meg.

A KO Gladiator – Kecskemét BC B1 elődöntő egy jótékonysági, úgynevezett Prémium Gála keretén belül lesz megszervezve, amely azt szolgálja, hogy Magyarországon először ültessék asztalhoz a gazdasági szféra szereplőit egy showműsorral fűszerezett, különleges és lebilincselő sportesemény apropóján. A rendezvény kiváló alkalom lehet ügyfelek, kollégák és barátok megvendégelésére úgy, hogy az ökölvívás népszerűsítésén túl a gála bevétele nemes célokat támogat.BoxingONE Premium Event
Idén két arra alkalmasnak tartott szervezet is részesül a bevételből. Az egyik közhasznú szervezetet a szervezők választják ki, ám azt már győri közönség döntheti el, hogy ki legyen a másik támogatott. A hagyományőrző rendezvény keretében a tavaly a győri korház gyermekosztálya kapott egymillió forint értékű támogatást, amelyből egy nélkülözhetetlen hallásvizsgáló készüléket vásároltak a kis betegeknek, egy évvel korábban a mindszentpusztai autista otthon kapott fél millió forintot az intézmény működtetésére.

A rendezvény fővédnöke nem más, mint a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, az Európai Ökölvívó Konföderáció (EUBC) alelnöke, Dr. Csötönyi Sándor. Asztalfoglalás, valamint a BoxingONE liga legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon érhető el.

A Prémium Gála időpontja és helyszíne:
2009. December 4., péntek 18:45
Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Fight.hu

Partnereink

Partnereink