Amatőr

B1 - Aradi vendégjáték előtt a Debreceni VSC

B1 - Aradi vendégjáték előtt a Debreceni VSC
Bajnok a trónkövetelő ellen szombaton, az aradi sportcsarnokban. Előrehozott döntő a BoxingONE Championship - amatőr ökölvívó liga-bajnokság sorozatában.
Véghajrához érkezett a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság 2010-es kiírása. Szombaton, Aradon rendezik az első elődöntőt, ahol a helyi Silva Lazar BC a címvédő Debreceni VSC-t látja vendégül.

A DVSC remekül menetelt a mostani kiírásban is, hiszen fölényesen megnyerték azt a csoportot, melyben helyet kaptak. A hat csoportmeccsük közül 5 alkalommal győztesen hagyták el a B1 ringjét, és csak egy alkalommal, idegenben, a Team Kosovo néven szereplő gárdától szenvedtek vereséget.

Az újonc Silva Lazar BC menetelése már nem volt ilyen diadalmenet, bár a csoportküzdelmek végére összeálltak, köszönhetően a csapatfőnök remek igazolásainak. Az aradiak szinte a román válogatottal egyenértékű játékerőt képviselnek, és hazai pályán félelmetesen kemény ellenfélnek számítanak. Tudja ezt a DVSC klubelnöke, Szabó Sándor is, aki Aradon újra az alapcsapatát küldi harcba, Kalucza Norbert (57kg), Török János (60kg), Görbics Gábor (64kg), Tóth József (69kg), Nagy Péter (81kg) és Deél Szabolcs (91kg) veszi fel a küzdelmet a román gárda öklözőivel. A 75 kilogrammos debreceni résztvevő személyén még morfondírozik a csapatfőnök.

- Talán most vár ránk a legnehezebb feladat, amióta a BoxingONE Liga résztvevői vagyunk – jelentette ki Szabó Sándor. – Tiszteljük az ellenfelet, ám nem lennénk sportemberek, ha eleve lemondanánk a győzelemről. Csendben, ám elszántan készülünk, azon leszünk, hogy megnehezítsük a több ezer szurkoló által támogatott aradiak dolgát. Három öklözőnk, Kalucza, Török és Deél nemrég tért haza a válogatott tíznapos kubai edzőtáborából, remek erőben vannak, ám meg kell küzdeniük az átállás nehézségeivel. Bízom benne, hogy ők is, akárcsak csapatunk többi tagja, jó formát mutatnak majd Aradon.

A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink