Amatőr

B1 - Ellenfelet kap a DVSC pénteken

B1 - Ellenfelet kap a DVSC pénteken
Pénteken folytatódik a Boxingone liga a második elődöntővel: a győri Gladiator a szlovákiai Galántával csap össze. A győztest már várja a DVSC!
Pénteken, a székesfehérvári ARÉV Sportcsarnokban kerül megrendezésre a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság második elődöntője, a Győri Gladiator – KO Box Club Galánta küzdelem. A győztes a DVSC ellenfele lesz a márciusi fináléban.

Egy biztos, érdekes, pikáns párosítást láthat a közönség, hiszen tavaly a „KO Gladiator” szerezte meg az ezüstérmet, mely alakulat magyar színekben, győri székhellyel indult a B1 bajnokságban, és ért el nagyon szép sikereket. De az még egy vegyescsapat volt, amelyet a pénteken kötelek közé lépő gárdák közösen alkottak.

A másik pikáns részlet, hogy a gladiátoros vezetőedző, Nagy Zoltán korábban a galántai mester, a profi ökölvívó Kovács Tamás edzéseit irányította éveken át. Emiatt „Mester vs. Tanítványa” címmel is illethetnénk a fehérvári elődöntőt. A vezetőedzők azonban nyilatkozatukban hangsúlyozták, az elődöntő nem róluk, hanem a ringbe lépő bokszolókról, és a közönség kiszolgálásától szól.

„Minden mérkőzés más, de egy dolog mindig ugyanaz: nyerni szereznénk” – fogalmazott Kovács Tamás, a felvidéki csapat vezetőedzője. „Mindig a következő küzdelem lebeg a szemünk előtt, most az elődöntő, ahonnan természetesen szeretnénk továbbjutni. A bajnokság előtt nem fogalmaztunk meg konkrét célokat, de az evés közben jön meg az étvágy, úgyhogy most már egyértelműen a döntő a cél. Csapatunkon nem változtattunk, hiszen nagyon jó szellemű, fejlődőképes bokszolónk vannak. Jelenleg Nyitrán, központilag készülünk, és pénteken utazunk Székesfehérvárra. A mérkőzés semleges helyszínen lesz, de velünk nagyon sok szurkoló érkezik, úgyhogy bízunk benne, hogy olyan lesz a hangulat, mintha hazai pályán lépnénk szorítóba.”

A győriek edzője, Nagy Zoltán sem árult el sokkal több konkrétumot a mérkőzés előtt, de hangsúlyozta, hogy ők is a legerősebb csapattal fognak felállni Fehérváron.

„Megtiszteltetés, hogy a legerősebb csapattal érkeznek, de mi is ezt tesszük. Aki figyelte a Gladiátor menetelését, az tudja, hogy mi az állandóságra szavaztunk, és a két szélső súlycsoportot kivéve nem szoktunk változtatni. Legutóbb a moldáv nehézsúlyú bokszoló nagyon bevált, így most már ott sincs okunk cserélni” – kezdte a győri mester. „Sokat készültünk, és megteszünk mindent a győzelemért. Nem csak a galántaiaktól lesz hangos a sportcsarnok, hiszen a mi szurkolóink is készülnek, Győrből is különbusz indul Fehérvárra. Azt kívánom, hogy a jobb csapat jusson tovább, és ami a legfontosabb, hogy a közönség ki legyen szolgálva. Ha ez így történik, akkor abból az egész sportág profitál.”

A székesfehérvári B1 elődöntő felvezető programjában a helyi amatőr ökölvívók mutatják meg tudásukat, majd a csapatbajnoki küzdelem után profi mérkőzések, valamint pankrátor bemutató is lesz. Az est főmérkőzését Kalocsai Zoltán és Szekeres Norbert (mindketten Profibox Promotion) vívja majd a középsúlyú profi Magyar-bajnoki címért.

A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink