Amatőr

B1 elődöntők Aradon és Székesfehérváron

B1 elődöntők Aradon és Székesfehérváron
Az elődöntőkkel folytatódik a BoxingONE Championship – közép-európai ökölvívó csapatbajnoki liga 2010-es kiírása.
Folytatódik, méghozzá az elődöntőkkel folytatódik a BoxingONE Championship – közép-európai ökölvívó csapatbajnoki liga 2010-es kiírása. A B1 illetékesei az ünnepek alatt is folyamatosan tárgyaltak, és végül megegyezésre jutottak a mérkőzések helyszíneiről, és időpontjairól.

Tavaly tavasszal rajtolt a 2010-es kiírás, és a nyolc csapat két csoportban küzdött a rájátszást jelentő helyekért. Így alakultak ki az elődöntők párosításai. Ezek alapján a címvédő DVSC csapata a román újonccal, az aradi székhelyű Silva Lazar Motoril BC-vel csap össze. A másik párosítás sokkal pikánsabb, hiszen tavaly a KO Gladiator szerezte meg az ezüstérmet, mely alakulat magyar színekben, győri székhellyel indult, és ért el szép sikereket. Ám tudni kell, hogy (fél)hivatalosan ez egy vegyescsapat volt, amelyet a győri Gladiator, valamint a felvidéki KO Galánta bokszolói alkottak. Ezzel szemben a mostani kiírásban külön csapattal indult a két egyesület, Győri Gladiator és KO Box Club Galanta néven, és a sors úgy akarta, hogy elődöntőben egymással küzdjenek a fináléért.
BoxingONE - Champion
A B1 vezetősége kijelölte az elődöntők helyszíneit, amely döntés nem kedvezett a csoportgyőztes magyar csapatoknak, hiszen a DVSC idegenben, míg a Gladiator semleges pályán küzd.

A Silva Lazar-DVSC küzdelemre január 29-én, Aradon kerül sor. Előzetesen arra lehetett számítani, hogy Temesváron lesz a mérkőzés, ahol legutóbb 4000 néző tekintett meg egy csoportküzdelmet. Ebből a szempontból az aradi helyszín bizonyára kedvezőbb a debreceniek számára, ám ezzel Szabó Sándor klubvezető (DVSC) nem teljesen ért egyet, mivel véleménye szerint az elődöntőn hasonlóan nagy közönség jöhet össze, mint pár hónapja Temesváron. 

„Sokkal nehezebb helyzetben vagyunk, mint tavaly, de nem csak azért, mert idegenben kell kivívnunk a döntőbe kerülést. Az ellenfelünk ugyanis nagyon erős, a fél román válogatott náluk bokszol, és köztük több olyan ökölvívó van, akik világversenyekről éremmel tértek haza. Az idegenbeli mérkőzés, és az erős ellenfél együtt teheti nehézzé a továbbjutást” – mondta Szabó Sándor, aki hozzátette, nagyon bízik a bokszolóiban, mert mindenki azért dolgozik, hogy a tavalyi sikert megismételjék.

Mint az ismert, a magyar amatőr válogatott jelenleg Kubában edzőtáborozik, s a nemzeti csapat keretében számos debreceni kiválóság kapott helyet. Ez vajon előny, vagy hátrány a DVSC-nek a B1 elődöntője szempontjából? Valamint február elején (9-13-ig) Debrecen városa ad otthont a Bocskai István Emlékversenynek, melyen a DVSC-s bunyósoknak szinte kötelező a jó szereplés. Erről is kérdeztük a klubvezetőt.

„Oda, vissza… inkább előny, mint hátrány a kubai edzőtábor, hiszen a bunyósok felkészülése szempontjából jónak mondható a válogatott programja, viszont az átállással lehet egy kis gond” – fogalmazott Szabó Sándor. „A Bocskai Emlékverseny tényleg határeset, mert 10-11 nappal a torna előtt még belefér egy kemény sparring, ellenben a Boxingone elődöntője számunkra többet jelent, mint egy sparring.”

A másik feldöntőre, melyet a "Mester vs. Tanítványa" címmel is emlegethetnénk, február 18-án, Székesfehérváron kerül sor. Az ARÉV Sportcsarnokban megrendezésre kerülő eseményt a helyiek szervezik, nem titkoltan azért, hogy a megyeszékhely ökölvívó élete felpezsdüljön. A szervezők részéről Turós Arnoldot, a remek profi bokszolót szólaltattuk meg.
Team Gladiator Boxingone
„Eleve nagyon jó a kapcsolatunk Nagy Zoltánnal, és folyamatosan, a helyszínen követtük figyelemmel a Boxingone bajnokság fejlődését” – mondta a szervező. „Nagyszerű kezdeményezésnek tartjuk a csapatbajnoki sorozatot, és szerettük volna, ha a B1 Székesfehérváron is bemutatkozzon. Természetesen a végső célunk az, hogy saját csapattal induljunk a bajnokságban, ám ahhoz kell még néhány év, amíg az általunk nevelt ökölvívók elérik azt a szintet, amit a liga megkövetel.”

„Tavaly két bokszgálát szerveztünk Székesfehérváron, melyeket mi sikeresnek ítéltünk meg” – folytatta Turós Arnold. „A fejlődéshez viszont olyan színvonalas mérkőzések, és olyan körítés kell, melyet itthon csak a Boxingone bajnokságban láttunk. Fontosnak tartom azt is, hogy a figyelmet rátereljük az ökölvívásra, úgy is, hogy helyi bokszolók az előmérkőzés során megmutatják magukat a közönségnek.”

A székesfehérvári elődöntő felvezető programjában tehát a helyi bokszolók mutatják meg tudásukat, majd a csapatbajnoki küzdelem után profi mérkőzések is lesznek. Ezek szervezése még folyamatban van, ám Turós Arnold reményei szerint a fehérvári Molnár Attila nagyváltósúlyú Magyar-bajnoki címvédő mérkőzésen léphet ringbe.

A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink