Amatőr

B1 végjáték szombaton, Galántán

B1 végjáték szombaton, Galántán
Szombaton befejeződik a Boxingone bajnokság. Ringben az újonc KO Galánta, és a rutinos, kétszeres bajnok Debreceni VSC. Küzdelmük tétje a B1 trófea.
Szombaton, Galántán rendezik a BoxingONE Championship – közép-európai ökölvívó csapatbajnoki liga döntőjét. A helyi K.O Galánta a DVSC csapatát látja vendégül.

A B1 történetének leghosszabb sorozata fejeződik be a hétvégén, hiszen a nyolc csapatot felvonultató bajnokságban két csoportra osztották az indulókat, akik oda-vissza megküzdöttek egymással. Ez minden alakulatnak 6-6 alapszakaszbeli mérkőzést jelentett, ahonnan 2-2 csapat jutott be a rájátszásba.

A Galánta-DVSC döntőnek két nagyon fontos érdekessége van. Egyrészt, hogy a címvédő magyar csapat a ligaújonc mátyusföldiekkel csatázik az újabb aranyért. Másrészt, és ennek ellenére, a két gárda már nagyon jól ismeri egymást, ugyanis az alapszakaszban már kétszer is megküzdöttek, hiszen ugyanabból a kvartettből jutottak be a rájátszásba.

A csoportküzdelmek során mindkét mérkőzést, otthon és idegenben, a debreceniek nyerték. Galántán 8:6 arányban diadalmaskodtak, majd az ideges hangulatú debreceni visszavágón 9:5-ra végeztek.

A papírforma tehát még idegenben is DVSC aranyérmet jelez, ám sutba dobhatjuk az elemzéseket, hiszen a rájátszás és a döntő egy külön kategória, ahol mindenki kettőzött erőbedobással küzd.

A K.O Galánta teljesítménye már az alapszakasz során is jelentős javuláson ment át, úgymond felvették a B1 liga ritmusát, s igazi csapatként küzdöttek minden egyes pontért. Az elődöntőre viszont jelentősen megerősítették a keretüket, méghozzá Litvániából, ahonnan két ifi-olimpiai aranyérmest igazoltak, Petrauskas Evaldas (60 kg) és Kuncaitis Ricardas (64 kg) személyében. Ők – a korábbi hírek szerint – Galántán is a felvidéki csapat rendelkezésére fognak állni.

De ilyen galántai erősítések mellett se feledjük, hogy a DVSC soha, semmilyen körülmények között nem szabad leírni, hiszen példás csapategységgel rendelkeznek, fiatalok, elszántak, és mindig képesek meglepetést okozni. Jól látszott ez az elődöntőben is, ahol idegenben, szinte a komplett román válogatott ellen vívták ki a döntőbe jutást.

A két csapatvezető még a szokásosnál is titkolózóbb, s nem szeretnének a csapatuk összetételéről olyan titkokat elárulni, melyekre az ellenfél fel tud készülni. A két főtréner, Kovács Tamás (Galánta) és Deél István (DVSC) természetesen egyaránt tiszteli a szombati ellenfelet, sportszerű küzdelmet, és győzelmet várnak, ám az erősítésekkel kapcsolatban nem sikerült érdemi információt szerezni tőlük.

A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg. A liga szombati döntőjét élőben lehet majd figyelemmel követni ugyanitt.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink