Amatőr

Baku - Harcsa búcsúzott, de az olimpiai remény még él

Baku - Harcsa búcsúzott, de az olimpiai remény még él
Harcsa Zoltán nem jutott be a legjobb 8 közé a Bakuban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, ám olimpiai kvótát még szerezhet.
Harcsa Zoltán kedden döntő fölénnyel kikapott az ukrán Jevgen Hitrovtól a 75 kg-osok nyolcaddöntőjében a bakui olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokságon.
Káté GyulaSzántó Imre tanítványa két szép győzelem után várta a nyolc közé jutásért, s ezzel a biztos olimpia kvótáért rendezett nyolcaddöntőt, ennek ellenére a nagyon erős ukrán számított a meccs esélyesének. 

A mindössze 18 éves kispesti öklöző jól kezdte a mérkőzést, jó ütemben indított bal egyenesekkel többször talált is, ám a másfél percig teljesen hatástalan Hitrov egy bal felütéssel a földre küldte, majd a számolás után 20 másodperccel egy újabb pusztító felütéssel véget vetett a mérkőzésnek. 

"Ez az ukrán már kiütötte korábban a bátyámat, meg több magyart is, most jöttem én - nyilatkozta elkeseredetten a meccs után Harcsa. - Nem féltem tőle, jól is ment minden, ám az első felütésnél éreztem, hogy baj lesz, nagyon szomorú vagyok. Szerintem eltörte a bordámat." 

A keddi folytatásban Darmos József (91 kg) a hazaiak Eb-győztesével, Tejmur Mammedovval (14 ó körül) mérkőzik, míg helyi idő szerint este előbb Varga Miklós (60 kg) a tadzsik Madadi Nagzsibekovval (16:15 ó) a tavalyi Európa-bajnok Bacskai Balázs (69 kg) pedig az amerikai Errol Spence-szel (18 ó körül) csap össze a nyolcba kerülésért. 

Mivel a két legfelső súlycsoportot kivéve a többi kategóriában az első tíz kap londoni indulási jogot, a siker biztos kvótát jelent Darmoson kívül minden magyarnak. A kétszeres Eb-bronzérmes nehézsúlyúnak az első hatban kell végeznie az ötkarikás szereplésért. 

Harcsának még maradt esélye az olimpiai indulási jog megszerzésére, mivel ha ukrán legyőzője a fináléba jut, legrosszabb esetben is a tizedik helyen zárja a világbajnokságot.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink