Hazai

Bedák fényes győzelmet aratott

Bedák fényes győzelmet aratott
A Szeghalmon megrendezett nagyszabású Ferobox bokszglálán számos hazai kiválóság is a tiszteletét tette.

Elsőkörben hazánk „Viperjára” Kovács Attila nézhetett farkasszemet  a veszélyes  Santos Ubin Medrano Jarquin ellen. A fordított alapállású közép-amerikairól kiderült, hogy egykezes, viszont azt a balt remekül kihasználta. Kovácsnak a második menetben sikerült tisztán bevinnie egy balhorgot, majd a harmadikban átvette az irányítást. Egyre többször találta el ellenfelét, aki többször is megfejelte a magyar öklözőt. Az utolsó két menetre már teljesen kifáradtak, mindketten becsülettel küzdöttek, de a nicaraguai továbbra is bevetette nem túl sportszerű eszközeit, a fejelés mellett a mélyütéseket is rendszeresen bevitt.

Végül a mérkőzésvezető Kovács kezét emelte a magasba, a „Vipera" egyhangú pontozással győzött a Skorpió ellen.

A 21 éves Baranyi Richárd, a Ferobox egyik legnagyobb reménysége második profi meccsére készült nagyközépsúlyban, a televízió nézői viszont először találkozhattak vele. Kecskeméti premierhez hasonlóan ez a meccs sem tartott sokáig, vállsérülés miatt Bogdán Zsolt már az első menet után bedobta a törülközőt. Valószínűleg egyébként sem ment volna végig a meccs, mert Baranyi a legelejétől kezdve csillogtatta tudását, hatalmas fölényben bokszolt. Szép jövő vár a kecskeméti ökölvívóra.

Nagy „Lütyő" Imre is először szerepelt a televízióban, Farkas Alexander volt az ellenfele. „Lütyő" mindenhol közönség kedvenc, nem volt ez másképp Szeghalmon sem. Hatalmas őrjöngés fogadta a csarnokban, de már gongszó pillanatában rá is szolgált. Elképesztő módon esett neki ellenfelének, de Farkas sem volt rest, lendületből bokszoltak, záporoztak a jobb- és balhorgok. A menet közepén úgy nézett ki, hogy Farkas a pontosabb és összeszedettebb, aztán „Lütyő" ritmust váltott és a sarokba szorította ellenfelét, ahol jó tíz másodpercen keresztül szórta horgokkal, Farkas se kibújni nem tudott, se visszaütni, a mérkőzésvezető pedig beszüntette a találkozót. „Lütyőnek" eddig sem volt kis szurkolótábora, de most nagy valószínűség szerint a Sport TV nézőinek szívébe is belopta magát őszinte bokszával.

Bedák Zsolt vívta végül az est főmérkőzését a nicaraguai Michael Isaac Carrero Corrales ellen pehelysúlyban. Úgy látszik, hogy ez az egymenetes meccsek estéje lett, ugyanis a magyar bokszoló rögtön nekiesett ellenfelének és többször is sikerült betalálnia méltán híres balhorgával. Végülis nem ez lett a nicaraguai veszte, hanem egy testütés, amely után egyből padlóra került és nem is tudott felállni, látszólag hatalmas fájdalmai voltak. A pár napja az európai ranglistán hetedik helyen bemutatkozó Bedák így villámgyors győzelmet aratott, és ezzel továbbra is veretlen visszatérése óta, viszont először sikerült kiütéssel nyernie.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink