Hazai

Bedák: Jobb volt, mint egy Universum-gála

Bedák: Jobb volt, mint egy Universum-gála
Bedák Zsolt visszatért, ráadásul győzelemmel. A Ferobox Event profi ökölvívója közel három év kihagyás után a szentesi gálán hat menetben, pontozással bizonyult jobbnak fehérorosz ellenfelénél.
A sportoló elmondta, hogy nagyon örül a győzelemnek, habár az elején még arra számított, hogy kiütheti Anton Bekisht. „Belülről elég rossznak éreztem a meccset, de visszanézve a Sport Tv felvételét láttam, hogy nagy fölényben voltam. Az volt a baj egyébként, hogy nagyon izgultam, úgy éreztem magam, mint egy kisgyerek, aki először lép a kötelek közé.”


Az izgalom érthető volt, hiszen mégiscsak három évet hagyott ki legutóbbi mérkőzése óta a bokszoló. „Nagyon vártam már a visszatérést. Nézegettem folyamatosan az órát, hogy mikor lesz már hét, aztán fél kilenc. A ringben viszont már otthonosan éreztem magam, hiszen kis túlzással ott nőttem fel. Ahogy megszólalt a gong, már csak a meccsre koncentráltam. Jó érzés volt végre izgulni, bokszolni. Nagyon hiányzott már, kellett, hogy azt csinálhassam végre, amit a legjobban szeretek.”


Bedáknak volt már része színvonalas gálában, hiszen előző csapata, az Universum Box Promotion nem nevezhető éppen „kispályásnak” e téren.  „A hangulat elképesztő volt, a ring tökéletes, plusz a fénytechnika is elvarázsolt. Ugyanolyan érzésem volt, mintha egy Universum gálán lennék, nemzetközi volt a színvonal, talán még kicsit jobb is és ezt a legkomolyabban mondom.”


A sportolóért felesége, két gyermeke, valamint testvére, a szintén ökölvívó Pál is nagyon szorított. "A család otthon nézte tv-ből. Rögtön hívtam utána a feleségemet, kérdeztem milyen volt. Ismer már elég régóta, mondta, látszott, hogy izgultam. A nagyobbik fiam viszont nem nézte, csak egy-egy pillanatra. A három évvel ezelőtti vereségem óta nem érdekli őt. Pali pedig ott volt a gálán, folyamatosan hallottam, ahogy szurkol, nagyon jó érzés volt. Üvöltött rendesen, mindig ezt csinálja. Extázisba kerül ilyenkor és szurkol minden erejével, ahogy egy jó tesóhoz illik.”


Zsolt csapattársa a Feroboxnál Nagy Sándor, aki magyar bajnoki övet szerzett a szentesi gálán. „Nagyon jó kis bunyót láthattunk Sanyiéktól. Elképesztően nagyokat ütött, Bozai Gyula meg hihetetlenül jól bírta. Kőkemény ellenfél volt, gratulálok mindkettejüknek. Sanyi bárkinek nagyon kellemetlen ellenfél lehet, mert minden helyzetből üt, ráadásul hatalmasat.”Forrás:http://felixpromotion.hu

Közben azt is megtudtuk, hogy a Nagy Sanyi győzelmével véget ért tízmenetes összecsapást már betegen nézte végig az ökölvívó. „Ahogy lejöttem a ringből, éreztem, hogy valami nincs rendben. Két napon keresztül voltam beteg, vírusos hasmenéssel. Utána viszont eltöltöttünk a családdal egy háromnapos wellness hétvégét Börzsönyben a Bátainé és fia dunakeszi ingatlaniroda jóvoltából. Ezúton is köszönöm nekik! Így ki tudtam pihenni a fáradalmakat, de azért edzettem is: a hegyekbe jártam futni.”


Zsolt már előre tekint, hiszen májusban újabb meccs vár rá, és ha minden jól alakul, jövőre remélhetően ismét világbajnoki címmeccsen láthatjuk. „Nagyon bízom benne, hogy újra eljutok odáig. Azért tértem vissza, azért bokszolok, hogy világbajnok lehessek. Egyszer már ott álltam a lehetőség kapujában, de nem léptem be rajta. Remélem, most nem torpanok meg az ajtóban.”Fotó: Vidovics Ferenc

Forrás:http://felixpromotion.hu/hir

Fight.hu

Partnereink

Partnereink