Hazai

Bernáth István a legjobb 8 között

Bernáth István a legjobb 8 között
Káté Gyula és Szellő Imre után Bernáth István is győzött hétfőn, és negyeddöntőbe jutott az ankarai ökölvívó Európa-bajnokságon, vagyis ő is egy győzelemre áll az éremszerzéstől.
Káté Gyula és Szellő Imre után Bernáth István is győzött hétfőn, és negyeddöntőbe jutott az ankarai ökölvívó Európa-bajnokságon.

A magyar szupernehézsúlyú (+91 kg) szombati első meccsén riválisa sérülése miatt küzdelem nélkül lépett a legjobb 16 közé, ahol a lett Nikita Maculevic várt rá. 

A találkozó a legszebb magyar remények szerint alakult, az elmúlt évet Szellőhöz hasonlóan a félprofi WSB-sorozatban töltött Bernáth ugyanis nagyon jól bokszolt, az első pillanattól jobb volt riválisánál, akit végül fölényes, 11-3-as pontozással vert. 

"Elégedett vagyok" - mondta röviden meccse után Bernáth, akire a keddi negyeddöntőben, a biztos éremért sorra kerülő meccsen a lehető legnehezebb feladat vár rá, mivel az olaszok olimpiai és világbajnoki címvédőjével, Roberto Cammarellével találkozik. 

A hétfő esti programban érdekelt másik magyart, a 75 kg-os Harcsa Zoltánt nem engedték bokszolni, mivel kézsérülése nem jött rendbe. 

Az Eb negyedik versenynapján így négy magyar lépett szorítóba, s közülük hárman, a legutóbbi két kontinenstornán ezüstérmes Káté Gyula (64 kg), az olimpiai és világbajnoki ötödik Szellő Imre (81 kg), valamint Bernáth győzött, és kedden az éremért bokszolhat, csakúgy, mint Lakatos István (49 kg), aki kedden mutatkozik be a viadalon. 

Az egyetlen hétfői vereséget Nagy Krisztián (56 kg) szenvedte el, s ezzel kiesett.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink